Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Dinsdag,  28 maart 2017

Gisteren werd na overleg en het zien van de rontgenfoto's besloten om de vishaken direct te verwijderen, het gevolg was dat onze dierenartsen om 23:00 uur 's avonds in de operatiekamer stonden.

Met hulp van gastroenterologist Klaas van der Linde en verpleegkundige Nynke Vennema-Zwaagstra werden door middel van endoscopie de vishaken verwijderd. Destructor moest hiervoor volledig onder narcose. Met deze methode hoefde de zeehond niet geopereerd te worden maar konden met behulp van een slangetje met camera de haken een voor een uit de slokdarm verwijderd worden. De haken hadden veel schade aangericht maar hadden de slokdarm niet doorboord waardoor de kans op herstel voor Destructor zeer groot is. Tijdens de behandeling werd ook de vis gevonden die aan een van de haken heeft gezeten, de graten waren achtergebleven in de slokdarm.

In het filmpje op deze pagina is te zien hoe een van de haken met het slangetje verwijderd wordt. Destructor is na afloop overgebracht naar de intensive care waar hij kan herstellen van de ingreep.

 

Middels edoscopie worden de vishaken uit de slokdarm van zeehond Destructor verwijderd in Zeehondencentrum Pieterburen

De vishaken worden verwijderd uit de slokdarm van zeehond Destructor in Zeehondencentrum Pieterburen

 Zeehond Destructor wordt tijdens de edoscopie gemonitord in Zeehondencentrum Pieterburen

De vishaakjes die uit de slokdarm van zeehond Destructor zijn verwijderd in Zeehondencentrum Pieterburen

 < Terug naar het dossier