Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Dossier: Ella

Maandag, 17 juli 2017

Toen ging het opeens snel, Ella was al even klaar voor haar vrijlating maar omdat zeehonden nooit alleen worden vrijgelaten moest ze nog even wachten tot anderen ook zover waren.

Donderdag, 13 juli 2017

Ella heeft gezelschap gekregen van Sjef, er zijn nu drie zeehonden in het Golfbad. Met zoveel ruimte voor die kleine pups is wordt er veel gespeeld en naar de bezoekers gekeken!

Vrijdag, 30 juni 2017

Vanuit het binnenbad mocht Ella naar het Golfbad, het laatste fase bad waar de zeehonden verblijven die het eerst aan de beurt zijn om vrijgelaten te kunnen worden.

Vrijdag, 16 juni 2017

Gisteren was een grote stap vooruit, Ella is uit quarantaine! Ze is overgebracht naar het binnenbad en hiervan is een klein filmpje gemaakt waarin je kunt zien hoe ze haar nieuwe badje ontdekt.

Dinsdag, 13 juni 2017

Vorige week kon je lezen hoe Ella spelenderwijs begint te jagen. Nu eet ze helemaal zelf en tussen wat je vorige week kon lezen en deze week zat nog een stapje; het voeren met een grijpertje.

Zeehond Ella verhaard

Dinsdag, 6 juni 2017

Het witte vachtje is nu echt helemaal weg. Ella is nog klein maar het baby-achtige is er nu wel af, ze wordt groot. Inmiddels is ze bijna 3 kilo gegroeid en het gaat goed met haar.

Zeehond Ella aan het zwemmen

Maandag, 29 mei 2017

Omdat het nu zo goed gaat met Ella mag ze de hele dag al zwemmen. Ze kan in en uit haar badje wanneer ze wil. Wel is ze nog in intensive care zodat ze goed in de gaten kan worden gehouden.

Zeehond Ella zwemt in haar badje

Maandag, 22 mei 2017

Kleine Ella ontpopt zich tot een slimme en pittige dame die heel snel leert. De verzorgers zijn alert op haar tandjes maar moeten nu ook het hekje extra goed af gaan sluiten.

Zeehond Ella pakt vanuit haar badje het vis

Donderdag, 18 mei 2017

Het laatste witte plukje vacht is nu ook weg en Ella moet nu gaan leren haar eigen visjes te vangen. Dat kost altijd een beetje tijd en nu ziet ze de visjes vooral nog als speelgoed.

Zeehond Ella zwemt in het quarantainebadje

Maandag, 15 mei 2017

Wat gaat het dan ineens snel! Twee weken verder is het nu en Ella is bijna helemaal verhaard en gaat voor het eerst het diepe in. Ze mag zwemmen in het kleine quarantainebadje!

Zeehond Ella leert zwemmen

Zaterdag, 13 mei 2017

Een zeehond moet zwemmen. Dus nu het babyvachtje langzamerhand begint uit te vallen en Ella zich beter voelt is het tijd om in het echte badje te gaan. Voor de eerste keer.

Woensdag, 10 mei 2017

Ella is 200 gram afgevallen. Dat is normaal want omdat het goed gaat wordt ze ook wat actiever. Moederloze pups worden ook wel huilers genoemd, Ella laat horen waarom dat is....

Maandag, 8 mei 2017

De navelstreng is eraf gevallen. Het naveltje is een open wondje die goed gecontroleerd moet worden. Het ziet er nog een beetje vreemd uit maar het is wel schoon.

Vrijdag, 5 mei 2017

Ze is nog heel erg moe. Kleine Ella slaapt vooral maar ze heeft een goede eetlust. Ze begint direct te sabbelen als de verzorger haar komen voeden. Ze krijgt 5 voedingen per dag.

Woensdag, 3 mei 2017

Vandaag is de toestemming van het Ministerie binnengekomen. Ella mag in Pieterburen blijven! Dat is goed nieuws want zo'n kwetsbaar en klein dier wil je zo min mogelijk vervoeren.

Maandag, 1 mei 2017

Even na 18:30 uur werd er gebeld door Seehundstation Norddeich. Er werd aangegeven dat op het Duitse eiland Borkum een pasgeboren zeehondenpup was aangetroffen met problemen.