Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

Maandag, 17 juli 2017

Toen ging het opeens snel, Ella was al even klaar voor haar vrijlating maar omdat zeehonden nooit alleen worden vrijgelaten moest ze nog even wachten tot anderen ook zover waren.

Vandaag was het dan zover voor Ella, terug naar zee! Een volgroeide pup vrijlaten is anders dan een ouder dier. Als een zeehond als huiler wordt opgevangen heeft het tot het moment van vrijlaten het grootste deel van haar leven in de opvang doorgebracht. Op het moment dat ze terug naar zee gaat heeft ze even tijd nodig om weer te wennen.

Daarom worden deze jonge dieren vrijgelaten op plaatsen waarvoor voldoende rust en ruimte is. Niet op plaatsen waar veel mensen zijn zoals drukbezochte stranden, maar op plaatsen waar je niet zomaar kunt komen waardoor er minimaal kans op verstoring is. Zodat de dieren alle tijd kunnen nemen om de nieuwe omgeving te verkennen in hun eigen tempo.

Ella en twee soorgenootjes zijn met de boot naar de Kuipersplaat gebracht, een klein groepje mensen zijn meegevaren om de vrijlating mee te maken. Ella had geen haast om het water in te gaan, ze was de laatste van de drie die wegzwom. Tot die tijd heeft ze een tijdje op het zand gelegen, nog even gekeken naar de mensen die haar uitzwaaiden, ze knipoogde zelfs nog even naar de fotograaf! En toen ging zij uiteindelijk ook het water in...

Zeehond Ella werd opgevangen in Zeehondencentrum Pieterburen en wordt nu vrijgelaten

Zeehond Ella werd opgevangen in Zeehondencentrum Pieterburen en zwemt nu weer naar zee

Zeehond Ella werd opgevangen in Zeehondencentrum en is weer vrijgelaten in zee

Zeehond Ella zwemt de zee weer in nadat ze opgevangen is geweest in Zeehondencentrum Pieterburen