Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

Dinsdag, 6 juni 2017

Het witte vachtje is nu echt helemaal weg. Ella is nog klein maar het baby-achtige is er nu wel af, ze wordt groot. Inmiddels is ze bijna 3 kilo gegroeid en het gaat goed met haar.

De bezoekers blijven altijd even staan bij haar raampje. Als Ella niet slaapt is ze vooral in het water te vinden. Lekker spetteren en speels jaagt ze op stukjes vis die nog in het water drijven. Ze eet de stukjes niet op. Een zeehond eet in principe geen beschadigde vis. In het wild zou je daar immers ziek van kunnen worden? 

Als een zeehond in opvang leert eten wordt vaak de kop van een vis eraf gebeten. Als de zeehond de vis dan tussentijds loslaat, wil hij het niet opnieuw pakken om alsnog op te eten. De verzorgers zijn er daarom altijd alert op dat de dieren hun vis direct opeten. Toch blijft er wel eens een visje achter, voor de pups die nog niet zelf eten is zo'n vis ideaal om een beetje op te 'jagen'.

Omdat de baden bij elke voeding worden schoongemaakt, zijn de restjes geen probleem. Voor de bezoekers is het in elk geval heel vermakelijk om te zien, zo'n kleine pup die fanatiek op een stukje vis jaagt.

Zeehondenpup Ella is verhaard en zwemt in haar badje in Zeehondencentrum Pieterburen