Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

Dinsdag, 13 juni 2017

Vorige week kon je lezen hoe Ella spelenderwijs begint te jagen. Nu eet ze helemaal zelf en tussen wat je vorige week kon lezen en deze week zat nog een stapje; het voeren met een grijpertje.

De eerste weken is de verzorging van een pup intensief. Maar als een pup groter wordt en dus ook zelfstandiger, is het voor het dier beter zo min mogelijk interactie met mensen te hebben. Immers, over een tijdje zal ze weer vrijgelaten worden en moet ze als een wild dier kunnen functioneren zonder teveel aan mensen gewend te zijn. Daarom werken de verzorgers er naar toe dat ze snel zelf leert eten met zo min mogelijk tussenkomst van mensen.

Op het moment dat ze de vis goed aanneemt en direct opeet, wordt er gebruik gemaakt van een grijpertje. Hiermee voert een verzorger op een kleine afstand en lokt als het ware de zeehond naar het water om daar de vis te eten. Op dit manier leert de zeehond dat het eten in het water te vinden is en niet op de kant.

Uiteindelijk kunnen de vissen gewoon in het badje gegooid worden en zal de zeehond zelf op zoek gaan naar haar maaltje. Ella leert snel, in een week is ze van handvoeding helemaal zelf gaan eten.

Zeehondenpup Ella vangt vis in de quarantaine met een grijpertje in Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehondenpup Ella vangt vis in de quarantaine in Zeehondencentrum Pieterburen