Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

×

Waarschuwing

The form #20 does not exist or it is not published.

Maandag, 31 oktober 2016

Vanaf Terschelling kwam een melding van een gewonde Grijze zeehond. Bij aankomst bleek het geen Grijze zeehond maar een Gewone zeehond te zijn, maar wel een volwassen mannetje en dat betekent oppassen!

Een volwassen mannetje weegt gemiddeld toch ongeveer 120 kilo en als hij zich in het nauw gedreven voelt, dan kan hij behoorlijk gevaarlijk zijn. Zeehondenverzorgster Lisa heeft veel ervaring en zij assisteerde dierenarts Alberto bij de opname van dit dier. Tot grote schrik bleek dit mannetje slechts 36 kilo te wegen, dat is minder dan het gewicht dat ze als pup hebben wanneer ze het zonder hun moeder moeten doen. Hij was dan ook enorm verzwakt.

Zijn ogen leken erg ontstoken en hij zat van onder tot boven onder de wonden, kleine oppervlakkige wondjes op het lichaam maar grotere wonden bij de achterflappen. Ook was zijn vacht grotendeels uitgevallen, hieraan was goed te zien dat we hem niet veel later hadden moeten vinden. De dierenarts heeft een uitgebreid onderzoek gedaan. Er is bloed afgenomen maar ook zijn er monsters van slijmvliezen genomen en hij wordt getest op de virussen. Op de resultaten hiervan zullen we nog even moeten wachten.

Hij verblijft nu in een klein bad met ligplateau voor zichzelf. De dierenarts geeft hem slechts een korte tijd per dag de gelegenheid om even te zwemmen want de komende weken zal hij zijn krachten moeten sparen om weer op gewicht te komen.

Zeehond Ethan ingewikkeld in een handdoek

Zeehond Ethan bij binnenkomst in het Zeehondencentrum in Pieterburen

Zeehond Ethan wordt onderzocht

Zeehond Ethan wordt onderzocht door de dierenarts

De dierenartsen doen een uitgebreid onderzoek bij zeehond Ethan

DOE MEE, GEEF EEN VISJE
De komende tijd zal deze zeehond behandeld worden en kan hij weer aansterken. Wil je hem helpen en een of meer porties vis doneren? Elk bedrag, groot of klein, is heel erg welkom en zal worden gebruikt voor de voeding van deze zeehond.

<< Terug naar dossier