Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

Vrijdag, 28 april 2017

Vanochtend leek alles nog steeds goed te gaan maar vanmiddag ging de conditie van Gijsje opeens achteruit en in heel korte tijd overleed hij. Zijn verzorgers zijn erg aangedaan.

Normaal gesproken begint het geboorteseizoen van de Gewone zeehond eind mei. Gijsje was dan ook een uitzonderlijk kleine prematuur (te vroeg geboren) met zijn gewicht van net 5 kilo. We waren begonnen met een speciaal aangepast voedingsschema en ook de normale quarantaine unit moest aangepast worden op de zorg voor kleine Gijs.

Vanochtend vroeg leek alles nog in orde met het diertje en plaatsten we zelfs nog een filmpje van de voeding die Gijsje om 03:00 uur in de afgelopen nacht had gekregen. In de loop van de middag ging het toch mis en in korte tijd overleed het hij.

Het lichaampje van Gijsje is overgebracht naar de diergeneeskundige faculteit van de Universiteit Utrecht voor nader onderzoek. We vinden het belangrijk te achterhalen wat de doodsoorzaak kan zijn geweest, maar ook of er een reden kan worden gevonden voor de premature geboorte van Gijsje. 

Het betekent hoe dan ook dat het geboorteseizoen van de Gewone zeehond is begonnen en vragen we iedereen om afstand te houden en zo de moeders en hun pups de rust te geven die ze nu hard nodig hebben.

Het filmpje van Gijsje's voeding afgelopen nacht kun je hier zien of via ons YouTube kanaal: