Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

×

Waarschuwing

The form #20 does not exist or it is not published.

Vrijdag, 4 november 2016

Gisteren had Harpie haar wekelijkse check up van de dierenarts en is ze ook gewogen. Maar voor dat je een zadelrob kunt wegen moet je haar eerst vangen en in het filmpje is te zien dat ze dat niet zo leuk vond.

Zeehondenverzorgster Benedicte is heel ervaren en dat is nodig bij het hanteren van een zadelrob die niet ongevaarlijk is. In het filmpje is goed te zien hoe Benedicte vakkundig de zeehond rustig kan houden zodat de dierenarts zijn werk kan doen. Bij zo'n check up wordt haar temperatuur opgenomen, de dierenarts luistert naar hart, longen en ook de buik.

We vonden zelfs een steentje in het bassin dat in haar maag heeft gezeten en via de natuurlijke weg naar buiten was gekomen! Ook wordt er bloed afgenomen dat gecontroleerd wordt op o.a. infecties.

Er was goed nieuws, Harpie is weer 4 kilo gegroeid en weegt nu ruim 67 kilo. Nog een lange weg te gaan maar zolang ze groeit gaat het goed. Mede dankzij zoveel lieve giften en donaties kunnen we deze zeehond helpen.

 

Zadelrob Harpie op de bodem van het bad

Zadelrob Harpie wordt gevangen in het bad

Zadelrob Harpie kijkt vanaf de bodem van het bad

Foto's: Liselotte Jansen, zeehondenverzorgster

HELP HARPIE GROEIEN!
Harpie zal 100 kilo aan moeten komen voordat ze weer vrijgelaten kan worden. Dat betekent dat ze heel veel vis gevoerd zal krijgen. Een enkele portie voor een Gewone zeehond kost ongeveer 5 euro, de porties van Harpie zijn twee keer zo groot. Wil je haar helpen en een of meer porties vis doneren? Elk bedrag, groot of klein, is heel erg welkom en zal worden gebruikt voor de voeding van Harpie.

<< Terug naar dossier

Het verhaal van Summer

Hoe kan een zadelrob zover van huis raken en wat is daar aan vooraf gegaan? Het verhaal van Summer vertelt wat er gebeurd kan zijn en geeft meer informatie over de zadelrob.

Lees verder