Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

×

Waarschuwing

The form #20 does not exist or it is not published.

Dinsdag, 15 november 2016

Harpie is verplaatst naar ons grootste bassin, het Golfbad. Daar heeft ze meer ruimte en kan ze blijven totdat ze weer vrijgelaten kan worden. En bezoekers kunnen haar nu heel goed zien, ook onder water!

Harpie weegt nu ruim 72 kilo en zo'n zeehond til je niet even uit het bad. Met een paar sterke mannen werd Harpie daarom in een houten transportkist geleid. Deze kisten gebruiken we vooral voor vrijlatingen en ze zijn meestal een stuk kleiner, maar voor Harpie hadden we de grootste maat nodig. In het filmpje hieronder is te zien hoe het transport naar het Golfbad verliep. Vooral de geluiden die ze maakt om ons af te schrikken zijn heel bijzonder.

 

Als je goed kijkt zie je haar bij de kist een klauwende beweging maken op de bodem van het bassin, dit doet ze om houvast te krijgen. Normaal leeft ze veel op het ijs en door haar flappen om en om op het ijs te slaan kan ze haar lange nagels in het ijs zetten zodat ze grip krijgt. De kist werd met een karretje naar het Golfbad gebracht waar ze voorzichtig op het plateau aan de rand van het water gezet werd. Harpie heeft eerst de nieuwe omgeving goed verkend voor ze het water in gleed. Het was goed te zien dat ze de extra ruimte prettig vond, ze zwom een aantal keren van kant naar kant om de grootte van haar nieuwe verblijf goed te leren kennen.

Zadelrob Harpie wordt verplaatst naar het grote bad

Zalderob Harpie observeert de omgeving

Zadelrob Harpie aan de rand van het bad

Zadelrob Harpie gaat langzaam het bad in

Zadelrob Harpie glijd het golfbad in

Foto's: John o'Connor

HELP HARPIE GROEIEN!
Harpie moet in totaal 100 kilo aan moeten komen voordat ze weer vrijgelaten kan worden. Dat betekent dat ze heel veel vis gevoerd zal krijgen. Een enkele portie voor een Gewone zeehond kost ongeveer 5 euro, de porties van Harpie zijn twee keer zo groot. Wil je haar helpen en een of meer porties vis doneren? Elk bedrag, groot of klein, is heel erg welkom en zal worden gebruikt voor de voeding van Harpie.

<< Terug naar dossier

Het verhaal van Summer

Hoe kan een zadelrob zover van huis raken en wat is daar aan vooraf gegaan? Het verhaal van Summer vertelt wat er gebeurd kan zijn en geeft meer informatie over de zadelrob.

Lees verder