Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

×

Waarschuwing

The form #20 does not exist or it is not published.

Maandag, 28 november 2016

Nu al weer ruim een week is Harpie te volgen via de webcam. Ondanks dat het zo bijzonder is dat hier een zadelrob verblijft zijn haar webcam beelden minder spannend, ze is vooral veel onder water te vinden.

Om Harpie goed te kunnen zien moet je dus echt in Pieterburen zijn, liggend voor de raampjes van het Golfbad. En dan zie je ook pas hoe groot ze is. Nu ze elke week een paar kilo aankomt zijn de verhoudingen van haar lichaam ook weer iets in proportie aan het raken en begin je te zien hoe zo'n majestieus dier dit eigenlijk is. Haar onder water zien zwemmen is prachtig om te zien, ze is enorm wendbaar en snel. Vrijwilligster Giullia maakte deze prachtige foto van haar toen Harpie rond voedertijd even boven water kwam kijken of er al iets te eten was...

Zadelrob Summer boven water in golfbad

Foto: Giulia Fabbri

HELP HARPIE GROEIEN!
Harpie moet in totaal 100 kilo aan moeten komen voordat ze weer vrijgelaten kan worden. Dat betekent dat ze heel veel vis gevoerd zal krijgen. Een enkele portie voor een Gewone zeehond kost ongeveer 5 euro, de porties van Harpie zijn twee keer zo groot. Wil je haar helpen en een of meer porties vis doneren? Elk bedrag, groot of klein, is heel erg welkom en zal worden gebruikt voor de voeding van Harpie.

<< Terug naar dossier

Het verhaal van Summer

Hoe kan een zadelrob zover van huis raken en wat is daar aan vooraf gegaan? Het verhaal van Summer vertelt wat er gebeurd kan zijn en geeft meer informatie over de zadelrob.

Lees verder