Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

×

Waarschuwing

The form #20 does not exist or it is not published.

Woensdag, 26 oktober 2016

Er zijn gisteren rontgenfoto's gemaakt en daarop was te zien dat Harpie stenen in haar maag heeft. Dat klinkt ernstig maar die stenen hebben een belangrijke functie en zijn met een reden door Harpie gegeten.

Een zadelrob eet stenen om twee redenen; het gewicht van de stenen helpt bij het duiken en door het schuren van de stenen in de maag worden parasieten gedood. Op die manier houdt de zadelrob zichzelf gezond en door het extra gewicht wordt het duiken en dus het jagen vergemakkelijkt.

Intussen lijkt Harpie zich neer te leggen bij haar verblijf bij ons, misschien heeft ze wel in de gaten dat het niet zo gek is dat de vis je wordt aangereikt in plaats van er zelf achteraan te zwemmen. Ook de bezoekers zijn voor haar al wat minder stressvol. Volgende week gaan we haar weer wegen, hopelijk is er dan weer een paar kilo bijgekomen.

Zadelrob Harpie zwaait met haar voorflap

Zadelrob Harpie kijkt naar rechts

Zadelrob Harpie kijkt recht naar voren

Foto's: AnneMarie van der Wurf

HELP HARPIE GROEIEN!
Harpie zal 100 kilo aan moeten komen voordat ze weer vrijgelaten kan worden. Dat betekent dat ze heel veel vis gevoerd zal krijgen. Een enkele portie voor een Gewone zeehond kost ongeveer 5 euro, de porties van Harpie zijn twee keer zo groot. Wil je haar helpen en een of meer porties vis doneren? Elk bedrag, groot of klein, is heel erg welkom en zal worden gebruikt voor de voeding van Harpie.

<< Terug naar dossier

Het verhaal van Summer

Hoe kan een zadelrob zover van huis raken en wat is daar aan vooraf gegaan? Het verhaal van Summer vertelt wat er gebeurd kan zijn en geeft meer informatie over de zadelrob.

Lees verder