Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Vrijdag, 10 augustus 2018

En toen was het toch zover! Irene's laatste bloedtest was ook goed en ze kon nu dan toch terug naar zee. Met onze schipper Anton is ze met de Happy Seal naar de Kuipersplaat gebracht vanaf waar ze vrijgelaten is.

Dinsdag, 24 juli 2018

De vrijlating van Irene is helaas uitgesteld. De bloedtest van de vorige keer liet nog wat afwijkende waarden zien maar inmiddels is dat hersteld. Irene maakt het goed en de wond is zo goed als hersteld.

Dinsdag, 10 juli 2018

De zender waar Irene mee gevonden moest tijdelijk verwijderd worden tijdens haar verblijf in het Zeehondencentrum maar nu ze begint op te knappen is besloten de zender niet terug te zetten.

Vrijdag, 6 juli 2018

Niet zo lang geleden werd er een tweede Grijze zeehond binnengebracht met soortgelijke verwondingen als Irene. Vandaag was ook deze zeehond, Summer genaamd, zover dat ze naar buiten mocht. Bij Irene in het bad.

Vrijdag, 29 juni 2018

Sinds een paar dagen eet Irene goed en daardoor voelde ze zich al weer een stuk beter. Ze ging het water uit zichzelf in en met de warme dagen in aantocht is Irene vandaag naar een groter bad overgeplaatst.

Dinsdag, 26 juni 2018

De eerste periode in de opvang is altijd onzeker, vooral als het gaat om zeehonden met ernstige verwondingen zoals Irene die heeft. De eerste dagen wilde Irene niet zwemmen en niet eten en dat was wel spannend.

Woensdag, 20 juni 2018

De route die Irene de afgelopen twee weken heeft afgelegd is in kaart gebracht door het zendertje en met ons gedeeld. Tot onze verrassing heeft ze die hele periode op open zee geleefd rond de Doggersbank.

Maandag, 18 juni 2018

Een bijzondere melding komt binnen van een jonge Grijze zeehond in de buurt van Rottumeroog met een visnet rond de nek en een zender op de rug. Een schip van de Waddenunit schiet te hulp.