Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

Dinsdag, 10 juli 2018

De zender waar Irene mee gevonden moest tijdelijk verwijderd worden tijdens haar verblijf in het Zeehondencentrum maar nu ze begint op te knappen is besloten de zender niet terug te zetten.

Om haar wond goed te kunnen behandelen moest een deel van haar vacht worden afgeschoren, de zender zat bevestigd naast dit stuk vacht en in overleg met de instantie die de zender geplaatst had hebben we hem tijdens haar opvang verwijderd. Het idee was dat ze hem bij haar vrijlating misschien weer terug zou krijgen. Dit type zender wordt niet op de huid geplakt maar aan de uiteinden van de haren van haar vacht. Nu er een groot deel is weggeschoren, is er niet voldoende houvast meer en kan de zender niet teruggeplaatst worden op de plek waar ze er geen hinder van zou ondervinden.

We hadden haar graag willen volgen naar haar vrijlating maar dat is minder belangrijk dan Irene's welzijn dus stopt haar herleidbare spoor bij ons. Haar wond geneest goed, zo goed dat haar vrijlating gepland wordt. Aanstaande vrijdag zal er nog een bloedtest plaatsvinden en als dat goed is, mag Irene terug naar zee.

 

irene reigerbad 01