Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Woensdag, 24 januari 2018

En toen ging het snel en was het ineens zover, Joline kon terug naar zee! Ze was de laatste week enorm actief en het Reigerbad werd eigenlijk al te klein voor haar. Joline was duidelijk klaar voor haar vrijlating.

Donderdag, 11 januari 2018

Joline herstelt enorm snel. Zodra ze de intensive care mocht verlaten was goed te zien dat haar achterflap eigenlijk al helemaal genezen is. In het filmpje zie je hoe goed ze zich kan redden, er is niets van de amputatie te merken.

Dinsdag, 9 januari 2018

De röntgenfoto's zijn afgelopen vrijdag gemaakt en Joline's achterflap ziet er goed uit, dat betekent dat ze mocht verhuizen en gisteren is ze dan ook vanuit intensive care naar het Reigerbad gegaan.

Dinsdag, 2 januari 2018

Joline verblijft nog in intensive care maar haar herstel gaat voorspoedig. Vrijdag a.s. zullen er ter controle weer foto's gemaakt worden en aan de hand daarvan kan bepaald worden of Joline naar een buitenbad mag.

Dinsdag, 19 december 2017

De operatie is nu ruim een week geleden en het gaat heel goed met Joline! Ze verblijft nog wel in een intensive care unit omdat ze natuurlijk nog zorg nodig heeft maar ze herstelt erg goed en ze haar gewicht neemt ook toe.

Dinsdag, 12 december 2017

Inmiddels is de operatie al weer enkele dagen geleden en Joline maakt het goed. Er zijn twee tenen verwijderd en haar achterflap is gereconstrueerd door twee plastisch chirurgen. Waarschuwing: bevat foto's van de operatie.

Woensdag, 6 december 2017

Dat de wond aan haar achterflap ernstig is, is duidelijk te zien op de röntgenfoto's (zie verderop in dit artikel). De ontsteking heeft het bot zover aangetast dat de dierenarts middels een operatie moet ingrijpen.

Maandag, 4 december 2017

De afgelopen dagen heeft Joline veel geslapen. Ze verblijft momenteel in quarantaine waar de dierenarts en de verzorgers haar goed in de gaten kunnen houden. Joline houdt de mensen ook goed in de gaten...

Vrijdag, 1 december 2017

Joline is een pup van de Grijze zeehond. Ze is op het strand van Vlieland uitgeput aangetroffen, verzwakt en met een ernstige wond aan haar achterflap. Ze woog nog maar 12 kilo en dat voor haar leeftijd veel te weinig.