Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Vrijdag, 1 december 2017

Joline is een pup van de Grijze zeehond. Ze is op het strand van Vlieland uitgeput aangetroffen, verzwakt en met een ernstige wond aan haar achterflap. Ze woog nog maar 12 kilo en dat voor haar leeftijd veel te weinig.

De leeftijd van Joline wordt geschat op 4-5 weken, omdat ze haar witte babyvacht al helemaal kwijt is. In Nederland begint het geboorteseizoen van de Grijze zeehond in december en dus zijn de pups hier nog helemaal wit. Daarom wordt dan ook aangenomen dat Joline in Schotland is geboren, omdat daar het geboorteseizoen in oktober al begint. Ze heeft er dus een hele reis opzitten, voordat ze hier gewond strandde!

Na ongeveer 3 weken moet een de pup van de Grijze zeehond zichzelf al kunnen redden. In de eerste 2-3 weken van hun leven krijgen ze vette moedermelk en komen ze wel 40 kilo aan. Daarna volgt een periode van vasten en daarin verliezen ze hun witte haren.

Daarna gaan ze het water in en leren ze zichzelf welke vis te eten is, maar ook waar ze de vis moeten vinden. In die zoektocht kunnen jonge zeehonden met vervelende zaken geconfronteerd worden. Dat is waarschijnlijk ook met Joline gebeurd. Ergens in haar zoektocht heeft ze een enorme afstand afgelegd en is ze ernstig gewond geraakt. Haar geluk was dat ze op Vlieland aan land kwam waar EHBZ-er Willem dag en nacht op het strand te vinden is. Hij heeft haar meegenomen en overgedragen aan het Zeehondencentrum. Hier kan Joline weer een beetje bijkomen van alles en wordt er alles aan gedaan om deze avonturierster er weer bovenop te helpen.

17 451 joline 03

17 451 joline 01