Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Justin was bij binnenkomst amper 18 kilo en is sindsdien 3 kilo gegroeid. Case woog op haar eerste dag 21 kilo en is 1.5 kilo zwaarder geworden. In de eerste paar weken vielen ze allebei juist een paar kilo af, dus het feit dat ze in gewicht zijn toegenomen is een heel goed teken!

Het lichaamsgewicht is een belangrijke indicator voor de gezondheid van een zeehond in de opvang. Zeehonden worden één keer per week op dezelfde dag en rond hetzelfde tijdstip gewogen. Het weegmoment van Justin en Case is bijvoorbeeld elke maandagochtend. Zo weten we of hun lichaamsgewicht toeneemt, gelijk blijft of juist afneemt. Dat geeft aan of de gezondheid van zo’n zeehond verandert (of niet) en of we mogelijk hun behandelplan moeten aanpassen.

Het wegen van een zeehond is nog niet zo simpel als je zou denken. Je kunt natuurlijk niet zomaar een zeehond oppakken en op een weegschaal zetten. Daar is iets op bedacht. Eerst laten de verzorgers het zwembad leeglopen. De zeehond is namelijk minder snel op het land dan in het water (2 km/u tegenover 30 km/u) en daardoor zijn ze op het droge makkelijker te pakken te krijgen door onze verzorgers.

Dan plaatsen verzorgers de zeehond in een kist en die zetten ze op een weegschaal. Het gewogen gewicht is van de kist mét de zeehond erin, maar dat wordt nog gecorrigeerd doordat de kist daarna leeg gewogen wordt. Het totaalgewicht min het gewicht van de kist is het gewicht van de zeehond. Dan laten de verzorgers het bad weer vollopen en kan de zeehond weer teruggezet worden. Op deze manier kunnen de verzorgers controleren of het goed gaat met de zeehonden.

Justin
Foto boven: Justin

Case
Foto boven: Case

Justin en Case
Justin en Case, nog steeds enkele uren per dag gescheiden door een hekje om te voorkomen dat ze meer energie verbranden dan dat ze binnenkrijgen