Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Justin en Case zitten nu al anderhalve week samen in de intensive care. In de eerste twee weken krijgen de zeehonden een papje van vis. Deze vispap is van zalm gemaakt. Omdat dit een vette vis is kunnen de zeehonden met zo’n maaltijd goed in gewicht aankomen. Justin en Case kregen dit in het begin zo’n vier keer per dag te eten.

Voor het voeren maken de verzorgers gebruik van een trechter en een siliconen slang. De slang brengen ze via de bek en de keel aan en komt ongeveer tot aan de maag. Dan gieten ze de vispap in de trechter. Zo komt de pap direct in de maag terecht en kunnen de verzorgers de zeehonden efficiënt voeren.

Het voeren van de zalmpap is nog niet zo’n gemakkelijke taak. Er zijn meestal twee verzorgers bij aanwezig: een persoon die de zeehond goed vasthoudt en de ander die de zalmpap in de trechter giet. Met een handdoek wordt de zeehond vastgepakt; de handdoek wordt gebruikt zodat de verzorgers de zeehond veilig vast kunnen houden met een minimaal risico gebeten te worden.

Na zo’n twee weken proberen de verzorgers de zeehonden een hele haring te laten eten. Dit doen ze eerst met de hand; een verzorger houdt de vis vast en probeert deze aan de zeehond te voeren. Deze overgang van zalmpap naar haring verloopt niet altijd even soepel. Soms kan het een paar dagen duren voordat een zeehond uit de hand gevoerd wil worden. Op dit moment eet Justin al uit de hand, maar is het Case nog steeds niet gelukt. Wie weet verandert dit snel en eten ze binnenkort allebei uit de hand van de verzorgers! 

case fish 01

Foto: Justin krijgt zijn eerste visje.

justin ff 01

justin ff 02

Foto's: Case krijgt nog vispap met behulp van een slangetje.