Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Dinsdag, 30 januari 2018

Op 26 januari 2018 kwamen er twee meldingen binnen van verzwakte Gewone zeehonden op verschillende locaties; eentje vanaf Ameland en een andere uit Noordwijk en samen kwamen ze aan bij het Zeehondencentrum.

Beide zeehonden zijn langs de kust van Nederland gevonden: eentje kwam helemaal vanuit Noordwijk en de andere vanaf het eiland Ameland. Zeehond Justin was gevonden bij Paal 4 op het strand van Ameland. Dirk Visser, de EHBZ-er van dit Waddeneiland, bracht Justin naar de haven en hij werd door het team van het Zeehondencentrum opgepikt in de haven van Holwerd. Case is door EHBZ-er Kees Kooimans vanuit Noordwijk opgehaald.

Het is een lange reis van Noordwijk naar Pieterburen. Daarom heeft de Dierenambulance uit Peins de zeehond in Hoorn overgenomen en daarna naar het Zeehondencentrum gebracht. Beide zeehonden toonden kenmerken van een longworminfectie. Een vermagerde zeehond met een zware ademhaling en bloed zijn typische kenmerken waaraan je deze infectie kan herkennen.

Toen Justin en Case aankwamen in Pieterburen werden ze meteen naar de intakeruimte gebracht. In de intakeruimte onderzoeken de dierenartsen de zeehonden en stellen ze een behandelplan op. Zo worden ze onder andere gewogen, de lichaamstemperatuur wordt opgenomen en er wordt bloed afgenomen. Hier krijgen ze ook een intakenummer en een (soms voorlopige) naam. Daarna krijgen ze een eigen plekje in de intensive care afdeling.

Justin en Case bij kwamen bij elkaar in dezelfde quarantaineruimte. In deze quarantaine kunnen ze bijkomen en aansterken. Ze krijgen een ontwormingskuur voor hun longworminfectie zodat de wormen doodgaan. De verzorgers zullen Justin en Case goed in de gaten houden. Ben je benieuwd hoe het deze twee zeehondjes samen zal vergaan? Volg deze pagina voor meer updates!

case in mand

Foto: Case in de mand met een bebloede kop.

justincase

In de eerste dagen van hun opvang met links Justin en rechts Case.