Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Daar rusten ze vooral veel uit, eten ze flinke porties vis en kunnen ze veel zwemmen. Zeehonden zijn natuurlijk geweldige zwemmers en ze kunnen best lang onder water blijven: wel 30 minuten!

Als wij dat proberen lukt ons dat misschien slechts twee minuten. Het lichaam van een zeehond is aangepast aan het leven in het water. Voordat de zeehond onder water gaat, blaast hij de lucht uit zijn longen. Dit doet de zeehond om twee redenen: hierdoor zal de zeehond niet omhoog drijven en worden de longen niet ingedrukt door de druk van het water. Zo kunnen zeehonden op hun gemak op de bodem van het zwembad liggen en slapen ze daar zelfs! Maar hoe kan een zeehond dan zo lang onder water blijven zonder te ademen?

Een zeehond heeft nog steeds zuurstof nodig om te kunnen functioneren. Deze zuurstof zit dan niet in de longen opgeslagen, maar juist in het bloed en in de spieren. En dat wordt ook nog eens heel zuinig gebruikt: de hartslag gaat omlaag en alleen de vitale organen krijgen zuurstof. Door deze aanpassingen kunnen zeehonden veel langer onder water leven dan mensen.

Binnen een week kunnen Justin en Case weer zwemmen en duiken in de Waddenzee! Wil je weten hoe de vrijlating van deze zeehonden verloopt? Houd hun dossier in de gaten want de foto's zullen hier natuurlijk geplaatst worden.

Justin en Case in Golfbad

Justin en Case in Golfbad

Justin en Case in Golfbad