Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Het ging zo goed met Justin en Case dat ze naar een Fase 3 verblijf mochten. Justin’s wond is compleet genezen en hij weegt nu al 30 kilo. Case nam ook toe in gewicht; zij weegt nu 29 kilo. Dit betekent dat ze de derde en dus ook de laatste fase in mochten gaan. Zaterdag verhuisden ze samen met zes andere zeehonden naar het Golfbad. Op de onderstaande foto’s krijg je een beeld van hoe zo’n verhuizing werkt.

De zeehond wordt in een kist geplaatst. Dan wegen de verzorgers de zeehond en vervolgens zetten zij de kist op een karretje en rijden ze daarmee naar het nieuwe verblijf. Tenslotte gaat de kist open en kan de zeehond het nieuwe verblijf ontdekken. Justin en Case zitten nu in een derde-fase-bad. In de derde fase hoeven ze eigenlijk alleen nog maar op kracht te komen.

Ze krijgen dan twee keer per dag vis die ze zelf moeten opduiken. De zeehonden worden wekelijks gewogen. Dan wordt ook de gehele gezondheid van een zeehond gecontroleerd. Als de dieren geen medicatie meer nodig hebben, geen verwondingen of ziektes meer hebben en goed op gewicht blijven, dan kunnen ze worden vrijgelaten.

Wil je zien hoe het Justin en Case vergaat in hun nieuwe verblijf? We hebben een live webcam waarbij je ze samen met de andere zeehonden kunt bekijken. Kijk live >>

 

justincase 04

Foto boven: de zeehonden worden in de transportkist geleid.

justincase 05

Foto boven: de verzorgers verplaatsen de transportkist naar het Golfbad.

justin 04case 05

 Foto boven: Justin verlaat de transportkist en gaat het water in.