Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Zaterdag, 29 oktober 2016

Vandaag was de grote dag, Miss Pirate is terug naar zee gebracht. Met een klein gezelschap is ze vanaf de Kuipersplaat in de Waddenzee vrijgelaten, een prachtig moment!

Dinsdag, 25 oktober 2016

Het is zover, Miss Pirate is helemaal hersteld en kan weer terug naar zee. Haar vrijlating is gepland en tot die tijd geniet ze nog even van het uitzicht vanuit haar bassin...

Vrijdag, 21 oktober 2016

Het zal niet zo heel lang meer duren voordat Miss Pirate helemaal hersteld is en dat betekent dat ze over enkele dagen naar het zogenaamde Fase 3 bad mag en via de webcam te zien zal zijn!

Vrijdag, 7 oktober 2016

Het gaat geweldig goed en Miss Pirate is verhuisd naar een groter bassin. Hier is ze nu ook te zien voor het publiek. Wat geniet ze van de ruimte en van de visjes... kom je ook gauw eens bij haar kijken?

Maandag, 26 september 2016

De buitenste hechtigingen zijn eruit. Daardoor lijkt de wond op dit moment weer wat groter maar het gaat heel goed. Miss Pirate is hard op weg naar haar definitieve herstel.

Maandag, 19 september 2016

MET FILMPJE. Miss Pirate heeft geen last meer van haar oog heeft. De hechtingen zitten er nog in maar het is duidelijk te zien dat het fijn voor haar is dat ze van die bult verlost is.

Donderdag, 15 september 2016

Gisteravond is haar oog verwijderd. De operatie verliep succesvol en ze is al weer helemaal wakker in haar eigen verblijf. Met dat ene oog lijkt ze nu ook echt op een piraat.

Dinsdag, 13 september 2016

De operatie is gepland, het oog moet er definitief uit. Miss Pirate is nu fit genoeg om de operatie goed te doorstaan en een operatie zal zeker veel verlichting voor haar brengen.

Maandag, 5 september 2016

Haar vacht is aan het verkleuren, de vaalbruine teint is weg en Miss Pirate wordt nu prachtig zilvergrijs. Inmiddels komt ze ook al weer op gewicht, bij de laatste weging was ze 32 kilo.

Dinsdag, 30 augustus 2016

Het gaat goed! De vacht op haar kop is al weer helemaal aangegroeid. Alleen haar wang en oog zien er nog steeds niet fraai uit. Het ziet er naar uit dat we toch nog moeten gaan opereren.

Maandag, 22 augustus 2016

Vanaf morgen kan er gestopt worden met de pijnbestrijding, dat is goed nieuws. En ook de bezem ziet Miss Pirate niet meer als de vijand, ze is een stuk vriendelijker naar haar verzorgers toe.

Maandag, 15 augustus 2016

Elke dag lijkt Miss Pirate wat op te knappen. Hoewel de verwondingen er natuurlijk vreselijk uitzien is ze toch alert en actief. De visjes smaken haar goed en dat leverde weer mooie plaatjes op.

Donderdag, 11 augustus 2016

Ze knapt duidelijk op. De pijnstillers werken en de wonden beginnen op te drogen. Er zit veel dood weefsel rond het oog en ze kan het niet sluiten. De komende dagen zullen we meer weten.

Maandag, 8 augustus 2016

Miss Pirate is goed door de eerste nacht gekomen. Nu de wonden schoon zijn is goed te zien hoe erg het oog beschadigd is, maar ook dat een groot deel van de wonden minder diep zijn dan gevreesd werd.

Zondag, 7 augustus 2016

Op 6 augustus komt er een melding van een zwaargewonde zeehond bij Lauwersoog. Zeehondenverzorgster Liselotte reageert op de melding maar de zeehond bevindt zich in het water en laat zich niet vangen.