Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

×

Waarschuwing

The form #13 does not exist or it is not published.

Donderdag, 15 september 2016

Gisteravond is haar oog verwijderd. De operatie verliep succesvol en ze is al weer helemaal wakker in haar eigen verblijf. Met dat ene oog lijkt ze nu ook echt op een piraat.

Dierenarts Pier Prins helpt regelmatig bij complexe operaties en altijd geheel vrijwillig. Woensdagavond leidde hij samen met onze dierenarts Ana het team dat Miss Pirate heeft geopereerd. Vrij snel na de ingreep was Miss Pirate al weer wakker en kon ze terug naar haar eigen verblijf. De operatie was een succes en ze zal nu geen last meer van haar oog hebben. Dat ze het oog moet missen zal geen belemmering voor haar zijn, zeehonden jagen onder water vooral met hun snorharen waarmee ze trillingen van andere dieren opvangen.

Vandaag was Miss Pirate al weer heel actief, ze viel zelfs de bezem al weer aan. De wond ziet er schoon en rustig uit, al zal ze nog veel nazorg nodig hebben. Zeehondenverzorger John o'Connor legde de operatie prachtig vast. Een dergelijke operatie is geen prettige aanblik en we laten hier een hele kleine selectie van de gemaakte foto's zien. De grote foto toont Miss Pirate vandaag; wakker, alert en met 1 oog....

Miss Pirate lijkt op een piraat met een oog

Zeehond Miss Pirate wordt geopereerd

 Zeehond Miss Pirate haar achterflap tijdens de operatie

Zeehond Miss Pirate is door drie artsen geopereerd

 Operatie van zeehond Miss Pirate

HELP MISS PIRATE
Een zeehond opereren is geen sinecure en heel erg kostbaar. Wil je helpen met een bijdrage? Elke gift, groot of klein, is heel erg welkom en zal worden gebruikt voor de voeding en medische kosten van dit zeehondje.