Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

Maandag, 22 augustus 2016

Vanaf morgen kan er gestopt worden met de pijnbestrijding, dat is goed nieuws. En ook de bezem ziet Miss Pirate niet meer als de vijand, ze is een stuk vriendelijker naar haar verzorgers toe.

Haar eetlust is enorm, inmiddels is ze al weer gegroeid weegt ze nu 23 kilo. Dat is natuurlijk nog te licht maar al een stuk beter dan toen ze opgevangen werd. De wonden genezen mooi en vanaf morgen zal pijnbestrijding niet meer nodig zijn.

Miss Pirate lijkt al wat te wennen aan haar tijdelijk nieuwe omgeving. In de eerste dagen was ze vooral boos en drukte ze nog een verzorger het water in. Bij het schoonmaken van het bassin viel ze elke keer de bezem aan. Maar sinds afgelopen weekend is ze een stuk vriendelijker en rustiger, de bezem wordt niet meer als bedreiging gezien en omdat ze zo hongerig is, zijn mensen die vis komen brengen heel erg welkom.

Met haar oog gaat het zeker niet slecht. Er is een soort bol aan het ontstaan van dood weefsel die steeds verder los raakt van haar kop. Hierdoor wordt het oog eronder meer en meer zichtbaar. We kunnen nog niet zien of het oog nog in tact is, maar waarschijnlijk weten we aan het einde van deze week meer.

Zeehond Miss Pirate met een soort bol van dood weefsel op haar oog

Het dode weefsel op het oog van zeehond Miss Pirate laat steeds verder losHet oog van Miss Pirate wordt steeds beter zichtbaar

 

 HELP MISS PIRATE
Gemiddeld kost de opvang en verzorging van 1 zeehond ongeveer 3.000 euro. Voor een zeehond als Miss Pirate ligt dat bedrag veel hoger. Je kunt haar helpen met een bijdrage. Elke gift, groot of klein, is heel erg welkom en zal worden gebruikt voor de voeding en medische kosten van dit zeehondje.