Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

Zondag, 7 augustus 2016

Op 6 augustus komt er een melding van een zwaargewonde zeehond bij Lauwersoog. Zeehondenverzorgster Liselotte reageert op de melding maar de zeehond bevindt zich in het water en laat zich niet vangen.

Zeehond Miss Pirate wordt liggend aan de dijk gevondenDiezelfde avond gaat Liselotte nogmaals een kijkje nemen maar de zeehond is nergens meer te beginnen. Op 7 augustus komt er aan het begin van de avond opnieuw een melding van dezelfde zeehond. Weer gaat Liselotte er naar toe en vindt nu de zeehond liggend tegen de dijk.

Met ernstige verwondingen aan vooral de kop en het lijkt een oog te missen. Het dier ligt half in het water en is erg actief en alert, wat de redding niet gemakkelijker maakt. Liselotte wordt tot tweemaal toe het water mee ingetrokken door het dier maar door haar jarenlange ervaring weet ze het uiteindelijk te vangen, samen met mensen die het dier gemeld hebben. De zeehond wordt in een rieten mand overgebracht naar de zeehondenambulance en direct naar het Zeehondencentrum gebracht.

Wat de verwondingen heeft veroorzaakt blijft gissen maar de eerste zorg is het dier in veiligheid brengen en eerste hulp geven. Om 21:00 uur 's avonds is de intake achter de rug en zijn de wonden behandeld. Het dier mist geen oog maar het is wel zo erg beschadigd dat het niet zeker is of het later alsnog operatief verwijderd zal moeten worden. Na behandeling wordt ze overgebracht naar een kleiner bassin met ligplateau waar ze alleen kan zijn en in alle rust kan bijkomen. Haar eetlust is gelukkig goed en hoewel ze wel wat vermagerd was, was ze nog niet erg verzwakt. Ze is een vrouwtje van ongeveer een jaar oud, ze krijgt de naam Miss Pirate van de verzorgers omdat ze flink verzet bood bij haar behandeling en natuurlijk vanwege haar uiterlijk...

Zeehond Miss Pirate wordt vervoerd in een rieten mandZeehond Miss Pirate in de mand

HELP MISS PIRATE
Gemiddeld kost de opvang en verzorging van 1 zeehond ongeveer 3.000 euro. Voor een zeehond als Miss Pirate ligt dat bedrag veel hoger. Je kunt haar helpen met een bijdrage. Elke gift, groot of klein, is heel erg welkom en zal worden gebruikt voor de voeding en medische kosten van dit zeehondje.