Dinsdag, 21 januari 2020

En dan is dat toch duidelijk dat het oog verwijderd moet worden. Het oog is door de infectie te ernstig beschadigd geraakt en als de oogbol blijft zitten, zal Olaf er in de toekomst last van krijgen. Daarom is vanavond na sluitingstijd van het centrum het oog operatief verwijderd.

Vrijdag, 17 januari 2020

Na een week van opnieuw behandelen deed Olaf zijn oog weer open. Dat was hoopvol. Inmiddels is er een ultrasound opname gemaakt van het oog om te zien hoe het nu echt met Olaf gaat en de beelden zijn inmiddels beoordeeld door de dierenartsen. Helaas niet het nieuws waar op gehoopt werd.

Vrijdag, 10 januari 2020

Het oogje van Olaf is opnieuw pijnlijk, warm en er komt rommel uit. Na een behandeling van bijna 3 weken ging het beter en kon Olaf zijn oog weer opendoen. Helaas is de infectie teruggekeerd en is er opnieuw gestart met behandelen maar de dierenartsen zijn ongerust...

Maandag, 6 januari 2020

De verharing van Olaf zet goed door, hele plukken van de witte vacht zweven door het zeehondenverblijf. Steeds duidelijker wordt zijn mooie grijze pels te zien. Olaf is inmiddels al flink gegroeid en wordt een grote vent. Ook dankzij alle visjes die zo lief zijn gedoneerd voor hem!

Dinsdag, 31 december 2019

Vandaag heeft Olaf zijn eerste hele vis gegeten. Wel met hulp van een verzorger want als je alleen vispap gewend bent is zo'n hele vis best wel raar in je mond. Olaf moet nog wel een beetje wennen aan zijn nieuwe voedsel want dode vis... daar houden zeehonden niet van!

Vrijdag, 27 december 2019

De pups zijn enorm aan het verharen. Het verschil in leeftijd is nu heel goed te zien want de oudste pup verhaard natuurlijk als eerste. Dat betekent dan Elsa inmiddels bijna al haar vacht kwijt is en Olaf nog ongeveer de helft van zijn witte babyvacht heeft. Wat een verschil!

Maandag, 23 december 2019

Afgelopen zaterdag mocht Olaf voor het eerst zwemmen. Het was live te volgen op de Facebook pagina van het Zeehondencentrum. Voor de meeste pups lijkt die eerste duik best even spannend te zijn maar Olaf had er echt geen zin in. Met een beetje hulp van de verzorgers ging hij toch het water in.

Woensdag, 18 december 2019

Vandaag was het tijd om de pups te wegen. Altijd een spannend moment want hoeveel zijn de pups in die korte tijd gegroeid? Olaf is nu 8 dagen in het Zeehondencentrum en gezien zijn enorme eetlust zou er toch wel een beetje bijgekomen moeten zijn zou je denken...

Maandag, 16 december 2019
Vanaf vandaag kun je Olaf ook mee naar huis nemen! In de winkel in Pieterburen en in de online shop kun je nu deze superzachte, witte Olaf-knuffel bestellen van ongeveer 30 cm lang. Met je aankoop help je bij het herstel van de echte Olaf in opvang. Hoe leuk is dat?

Kijk verder

Zondag, 15 december 2019

Olaf en Elsa beginnen aan elkaar te wennen. Elsa is nog wat gereserveerd ten opzichte van Olaf maar ze lijken elkaars gezelschap toch wel te kunnen waarderen. Beide lijken al feilloos aan te voelen wanneer het etenstijd is, dan gaan de oogjes open en hoor je ze duidelijk roepen.

Vrijdag, 13 december 2019

Sinds gistermiddag is Olaf niet meer alleen. Pup Elsa is vanaf Terschelling binnengebracht, ook zij is haar moeder kwijt. Beide pups hebben nu wat gezelschap aan elkaar maar op dit moment is Elsa nog niet heel erg onder de indruk van Olaf's geschreeuw. Lees verder om het filmpje te zien.

Woensdag, 11 december 2019

Om 7 uur in de ochtend is het meestal nog stil in de verblijven van de zeehonden. Sinds vandaag niet meer want Olaf is wakker. Olaf heeft honger en dat is duidelijk te horen. Zijn roep om eten weerklinkt door het hele Zeehondencentrum. Lees verder om hem te horen en te zien...

Dinsdag, 10 december 2019

Na de stormen in het weekend van 7 en 8 december staat het team klaar om pups in nood te helpen. De eerste melding komt binnen op 10 december en daarmee wordt Olaf binnengebracht in het Zeehondencentrum. Hij is de eerste pup van dit winterseizoen.