Vrijdag, 17 januari 2020

Na een week van opnieuw behandelen deed Olaf zijn oog weer open. Dat was hoopvol. Inmiddels is er een ultrasound opname gemaakt van het oog om te zien hoe het nu echt met Olaf gaat en de beelden zijn inmiddels beoordeeld door de dierenartsen. Helaas niet het nieuws waar op gehoopt werd.

Een ultrasound is een soort echo die wordt gemaakt door middel van geluidsgolven. Deze geluidsgolven hebben een heel hoge frequentie die voor mensen niet hoorbaar is, het wordt ook wel een ultrasoon genoemd. Een apparaatje dat een transducent heet stuurt de geluidsgolven door een lichaamsdeel. Het lichaam reflecteert de ultrageluidsgolven en ze worden door de transducent (die beurtelings zendt en ontvangt) opgevangen en omgezet in een heel zwakke elektrische wisselspanning. Een speciaal computerprogramma zet het signaal om in beeld die dan vervolgens op een monitor bekeken kunnen worden. Op die manier kunnen die dierenartsen zien hoe Olaf's oog er precies aan toe is.

Zeker is nu dat Olaf blind is aan één oog, daar kan niets meer aan veranderd worden. Gelukkig heeft hij geen pijn. Olaf krijgt nog wel medicatie tegen de infectie, de kuur moet hij afmaken. Daarna zullen de dierenartsen nogmaals kijken of dat het oog toch nog verwijderd moet gaan worden.

Mocht je je afvragen waarom Olaf ineens zo donker is op de foto, zijn witte vacht is nu bijna verdwenen en op de foto is zijn vacht helemaal nat. Daardoor lijken zeehonden veel donkerder.

olaf