Zondag, 8 maart 2020

En dan ineens is het zover... Olaf's grote dag is aangebroken en hij mag, samen met Trevv, terug naar zee. Op het Rif, een zandbank tussen Ameland en Schiermonnikoog werden beide zeehonden vrijgelaten. Trevv door zijn adoptante Herma en Olaf door Ryanne van Dorst.

Ryanne had Olaf ontmoet in haar programma Nachtdieren in de nacht nadat Olaf geopereerd werd en bleef erg betrokken bij Olaf. Toen hij kon worden vrijgelaten vonden we het dan ook een eer dat zij nog een keer naar het Noorden wilde komen om Olaf's kist open te doen.

Met het schip Dolfijn is Olaf naar het Rif gebracht. Een hooggelegen zandbank tussen Ameland en Schiermonnikoog, op de grens van de Noordzee en de Waddenzee. Met enkele passagiers is hij daar, midden in zijn eigen leefgebied, vrijgelaten.

Olaf is vrijgelaten met één oogje. Veel mensen vroegen zich af of Olaf zich wel kan redden in het wild. Dat kan zeker. Er zijn zelfs zeehonden bekend die heel oud zijn geworden in het wild en volledig blind waren. Zeehonden jagen vooral met hun snorharen, daarmee pikken ze trillingen onder water op waardoor ze hun prooi kunnen vinden. Olaf zal zich prima kunnen redden!

 

 

BEKIJK ALLE FOTO'S

Foto's van Martina Zilian, fotografe en vrijwilligster bij het Zeehondencentrum