Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Vrijdag, 6 juli 2018

Pupart eet nu helemaal zelfstandig. Hij heeft geen hulp nodig met eten, want hij duikt zijn eigen visjes op! Pupart eet nu gemiddeld 2 kilo haring per dag. De vis wordt in een emmer afgewogen door de verzorgers en in het zwembad geleegd.

18 081 hapslikPupart kan de vis sinds kort zelfstandig 'vangen' en opeten. Hij krijgt nog wel extra water toegediend, want hij krijgt nog niet genoeg vocht binnen met de hoeveelheid vis die hij eet.

Wist je dat Pupart zijn vis in een keer doorslikt? Hij gebruikt zijn tanden namelijk niet om te kauwen, maar om de vis te pakken te krijgen. Als de vis te groot is om door te slikken, dan scheurt de zeehond de vis met zijn tanden in kleinere stukken, of hij gebruikt daarvoor zijn scherpe nagels. Daarna slikt de zeehond de (stukken) vis in een keer door.

De scherpe tanden van Pupart zijn inmiddels al aardig gegroeid. In een eerdere blog was te lezen dat Pupart zijn tandjes net begonnen door te komen. Zijn rechterhoektand was toen 0.6 mm lang. Sinds vandaag heeft deze tand al een lengte van 5.7 mm! De tanden van Pupart zullen nog veel groter worden.

Van een eenjarige Gewone zeehond is een hoektand van 13 mm gemeten, en bij een volwassen zeehond zelfs 20 mm. Pupart heeft alweer een nieuwe tandartsafspraak gemaakt: volgende week mag hij weer langskomen om zijn tanden te laten controleren.

 

18 081 hapslik 2

18 081 RosanneToma pupart

Foto: Rosanna Toma, vrijwilligster Zeehondencentrum