Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Pupart is verplaatst naar een buitenverblijf. Hij eet goed en neemt in gewicht toe. Nu bevindt Pupart zich in de tweede fase van de opvang. In het Buitenbad is hij continu buiten, maar als het te koud is kan Pupart onder een afdakje met warmtelampen schuilen. Met mooi weer ligt hij lekker in het zonnetje dichtbij de andere zeehonden.

Pupart is een hele luidruchtige zeehond. De geluiden die hij maakt wordt ‘huilen’ genoemd, vandaar dat jonge pups ook wel ‘huilers’ worden genoemd. Mensen denken vaak dat dit geluid heel zielig klinkt, maar dat is het niet. Dit geluid is heel normaal, want zo communiceren jonge zeehonden met hun moeder. Ben je benieuwd hoe Pupart klinkt? In het onderstaande audiofragment kun je dit horen:

Bij het Zeehondencentrum doet Dr. Andrea Ravignani onderzoek naar de geluiden van zeehonden. Wist je dat zeehonden leren geluid te maken door soortgenoten te imiteren? Eigenlijk is dit vergelijkbaar met mensen; wij leren als baby hoe we moeten praten door anderen te imiteren. Andrea wil onder andere te weten komen hoe de stemgeluiden van de pups van Gewone zeehonden veranderen tijdens de opvang. Samen met Alice (Research intern), Darryl (Master student kandidaat) en Maxim (postdoc) neemt hij het geluid op van zeehondenpups als ze bij ons binnenkomen.

In het verblijf waar een zeehond terecht komt wordt elke dag een zeehondengeluid afgespeeld. Zo kan Andrea erachter komen of het stemgeluid verandert en op welke manier dat gebeurt. Zal het stemgeluid van de zeehond gelijk worden aan het afgespeelde fragment, of zal de stem juist meer gaan afwijken? Dit onderzoek voert hij bij heel veel pups uit, waaronder bij Pupart! Wil je meer informatie over het onderzoek van Andrea? Hier kun je er alles over lezen >>

pupart in het buitenbad

pupart in het buitenbad
Foto: Rosanna Toma, vrijwilligster

pupart in het buitenbadFoto: Rosanna Toma, vrijwilligster