Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Vrijdag, 13 juli 2018

Pupart is voor de allerlaatste keer verhuisd; van het Buitenbad naar het Golfbad. Dit is het grootste verblijf dat er bij het Zeehondencentrum is en waar de bezoekers onderwater naar de zeehonden kunt kijken.

Pupart kan in het Golfbad blijven totdat hij sterk genoeg is om terug te gaan naar zee. Hij doet het zo goed dat hij nu al in een 3 fase-verblijf terecht kan. Dat betekent dat hij alleen nog maar eten krijgt van de verzorgers en geen verdere zorg meer nodig heeft. Nu is het afwachten tot Pupart op een goed gewicht komt. Op dat moment mag hij dan eindelijk worden vrijgelaten!

Het Golfbad bestaat uit een groot zwembad waar de zeehonden en diep kunnen zwemmen. Het leuke aan het verblijf is dat de zeehonden onder water kunt zien zwemmen vanuit het Bezoekerscentrum. Zeehonden kunnen erg lang onder water blijven: wel 30 minuten! Zo kunnen ze onder water jagen op vis. Om te jagen gebruiken zeehonden hun ogen en snorharen. Gewone zeehonden maken vooral gebruik van hun snorharen en jagen dus op de tast. Daarom eten ze veel bodemdieren, zoals platvissen. De snorharen zijn geribbeld en daarmee kunnen zeehonden de bewegingen van vissen in het water te voelen. Dit is heel handig, want zo kunnen ze een vis op een afstand van wel 100 meter opsporen én de vorm en grootte van de vis inschatten!

Kun je geen genoeg krijgen van Pupart? Dan hebben we goed nieuws: je kan Pupart en de andere pups in het Golfbad de hele dag volgen via de live-webcam. Kijk nu live >>

 

DSCN1024

Foto: Anna Salazar Casals, dierenarts Zeehondencentrum