Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Vrijdag, 3 augustus 2018

Pupart is terug in zee. Afgelopen zondag, 29 juli, is hij vanaf Pieterburen naar de haven van Lauwersoog gebracht om vanuit daar op de Waddenzee weer te worden vrijgelaten. Nu is hij weer waar hij hoort.

Pupart is samen met Zoom en Doppio vrijgelaten. Op de dag van vrijlating worden zij nog een laatste keer gewogen en controleren wij of ze sterk genoeg zijn om weg te gaan. Alle drie konden ze terug naar zee!

Ze zijn in vrijlaatkisten geplaatst en met een busje naar de haven van Lauwersoog getransporteerd. Daar ligt de boot de “Happy Seal”, waarmee we de Waddenzee opvaren om zeehonden vrij te laten.

Pupart is vanaf een drooggevallen zandplaat vrijgelaten. Het was eb, waardoor de zeespiegel omlaag gaat en zandplaten droog komen te liggen. De boot meert bij de vrijlating zo dicht mogelijk tegen de zandbank aan en de vrijlaatkisten worden op een vlot geplaatst waarmee.

Toen Pupart zijn vrijlaatkist verliet was hij niet de snelste. Doppio en Zoom bobberden een stuk sneller de kist uit. Uiteindelijk kwam Pupart ook tevoorschijn en bewoog hij richting het water. Ze zwommen allemaal de zee in en nu is Pupart weer terug waar hij hoort!

pupart vrij 01 

pupart vrij 02 

pupart vrij 03