Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Dinsdag, 29 mei 2018

Pupart zit nu een weekje in de opvang. Hij is niet alleen, hij verblijft er samen met Zoom. Een andere pup die ook zijn moeder is kwijtgeraakt. Ze zijn onafscheidelijk want pups zijn heel sociaal en ze zoeken elkaar ook echt op.

Als ze worden geboren zijn de pups bij hun moeder, maar in de buurt zijn ook andere moeders met hun jong. In deze tijd hebben de puppy’s contact met elkaar zodat ze socialiseren: ze leren hoe ze met elkaar moeten omgaan. Omdat Pupart als jonge pup bij ons is binnengekomen is het daarom wel zo prettig dat hij niet alleen is, maar bij een andere zeehond kan zijn. Een zeehonden pup zonder moeder wordt ook wel een huiler genoemd. Deze benaming komt van het geluid dat ze maken, maar eigenlijk is dit ‘gehuil’ normale communicatie tussen pup en moeder. Een pup ‘huilt’ namelijk altijd, niet alleen als de moeder niet in de buurt is. Aangezien moeders soms tot wel acht uur bij hun pup weg kunnen blijven en weer terug komen, betekent dit niet automatisch dat een pup verlaten is.

Pupart is nog maar een paar dagen oud. Hij heeft daarom veel rust nodig. Hij slaapt veel en vaak samen met Zoom. Ook proberen ze bij elkaar te zogen, wat natuurlijk niet helemaal volgens plan gaat. Pupart sabbelt veel, op alles wat hij te pakken krijgt. Want op deze leeftijd hadden ze nog melk van hun moeder moeten krijgen. In plaats daarvan krijgen ze bij ons een zalmpapje. De moedermelk is enorm vet en zalm is een hele vette vis en geeft een zeehond veel energie.

De pup krijgt vier keer per dag deze zalmpap. Omdat Pupart nog heel klein is kan hij nog niet zoveel eten. Daarom geven de verzorgers puppy’s vaker kleinere porties. Later zal dat natuurlijk toenemen en krijgt hij uiteindelijk ook een keer een hele vissen op het menu.

 

zeehondenpups in opvangPupart en Zoom in de intensive care

 

2905201802

Pupart sabbelt op alles wat hij maar te pakken krijgt.

2905201803