Vrijdag, 8 mei 2020

De rust heeft Scar goed gedaan. Hij is goed op gewicht en is duidelijk klaar om terug naar zee te gaan. Dat is te merken aan zijn gedrag, hij is levendig en actief en wordt steeds lastiger te hanteren voor de verzorgers. Scar zal morgen worden vrijgelaten.

Vrijdag, 24 april 2020

Precies een maand later is er weer nieuws over Scar. Het gaat beter maar hij is er nog niet. Zijn flapje gebruikt hij al wat meer maar in het buitenbad begon hij ineens af te vallen. Dat kan omdat hij hier veel kan bewegen maar voor de zekerheid is Scar teruggeplaatst naar een binnenbadje.

Vrijdag, 27 maart 2020

We zijn weer twee weken verder en intussen zijn er nieuwe foto's gemaakt van Scar's flap. Er was enige verbetering zichtbaar en daar zijn we heel blij mee. Scar gebruikt zijn flap nog niet volledig maar hij eet goed en gedraagt zich als een normale zeehond.

Vrijdag, 13 maart 2020

Na weer twee weken behandelen toonden de nieuwe foto's die van Scar's flap zijn gemaakt geen veranderingen, maar de situatie is ook niet verder achteruit gegaan. Daarom is besloten de behandeling te verlengen.

Woensdag, 19 februari 2020

De nieuwe röntgenfoto's zijn gemaakt en zijn doorgestuurd naar ervaren radiologen voor hun deskundig oordeel. Want Scar gebruikt zijn voorflap nog steeds niet goed en de dierenartsen hebben tekenen van een ontsteking in het bot ontdekt.

Woensdag, 12 februari 2020

Het bewegen van de voorflap gaat nog niet echt en er is besloten dat er maandag a.s. nieuwe röntgenfoto's gemaakt zullen worden. Op de vorige foto's was niets te zien en hopelijk kunnen nieuwe foto's deze keer meer duidelijkheid geven.

Maandag, 3 februari 2020

Na de eerste dagen lijkt Scar weinig aan de verstrikking over gehouden te hebben en hij heeft geen diepe verwondingen. Maar nu wil hij zijn linker voorflap niet gebruiken en dat baart de dierenartsen zorgen.

Vrijdag, 31 januari 2020

Op Schiermonnikoog werd deze jonge grijze zeehond gevonden door EHBZ-er Teun Talsma. Hij verstrikt geraakt, vermoedelijk in de lijnen van een staand wandnet en in zijn pogingen om los te komen raakte hij nog meer verstrikt.