Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Vrijdag, 6 april 2018

Op tweede paasdag is Sealas weer terug naar zee gebracht. Ze was goed aangesterkt en hoefde niet langer in het Zeehondencentrum te blijven en ze is daarom voor een tweede keer vrijgelaten. Bij ondergaande zon verdween ze in het water...

Vrijdag, 16 maart 2018

Sealas wordt naar verwachting over enkele dagen overgeplaatst naar een buitenbad en dan is ze ook beter te zien voor bezoekers. Wie haar nog wil komen bewonderen moet snel zijn want daarna ze zal vast snel weer terug naar zee kunnen.

Maandag, 5 maart 2018

Er kwam dit weekend een melding van een zeehond op het strand bij Bergen aan Zee die veel hinder ondervond van belangstellende wandelaar. De plaatselijke EHBZ-er haalde haar daarom van het strand en ontdekte toen wie er in zijn mand lag!

Maandag, 2 oktober 2017

Het moment om afscheid te nemen komt altijd onvermijdelijk. Het is een prachtig moment want het betekent dat een zeehond volledig hersteld terug naar zee kan gaan maar de kans ooit weer zo'n bijzonder dier te kunnen zien is klein. Het was een bijzondere vrijlating...

Woensdag, 27 september 2017

Gisteren is de laatste fase is ingegaan voor Sealas, ze is verhuisd naar het grootste bad, het Golfbad, waar ze zal blijven totdat ze wordt vrijgelaten. Daardoor is ze nu ook live te volgen via de webcam die 24 uur per dag uitzendt vanuit het Golfbad.

Donderdag, 21 september 2017

Het gaat goed met Sealas! Ze is vandaag weer gewogen en inmiddels de 30 kg gepasseerd, dat is een goed teken. Ze vermaakt zich prima in het buitenbad samen met twee andere zeehonden. De hele dag zijn ze met elkaar in het water te vinden.

Dinsdag, 5 september 2017

De bek van Sealas hersteld goed. De wond is eigenlijk helemaal genezen, het gat is dicht gegroeid en de ontsteking is weg. Wonden in de bek zijn erg lastig, vooral als het een grote open wond is, want het gehemelte geneest heel langzaam.

Vrijdag, 1 september 2017

Vandaag mocht Sealas de quarantaine verlaten en is ze verhuisd naar een buitenbadje. Ze genoot van het zonnetje maar hield haar oogjes stijf dicht tegen het zonlicht. Foto's maken was daardoor lastig, maar wat een fantastisch gezicht om haar zo te zien!

Woensdag, 23 augustus 2017

Sealas lijkt het allemaal wel prima te vinden, de verzorgers, de visjes, dat is best wel even vol te houden. Maar als ze dan met een weegschaal komen en buisjes met naalden om bloed af te nemen, dan is het opeens iets minder leuk.

Donderdag, 17 augustus 2017

Er is goed nieuws! Sealas heeft een grote stap gemaakt in haar herstel, ze eet inmiddels helemaal zelf! Dat is natuurlijk altijd een heel goed teken voor elke pup maar zeker voor een pup die ook nog eens een ernstige wond in haar bek heeft.

Maandag, 14 augustus 2017

Verzorgster Liselotte foto's van Sealas tijdens de voeding. Deze foto's bewerkte ze vervolgens tot zwart wit foto's maar alleen die aspecten die haar als albino typeren liet ze in kleur. Het resultaat is prachtig en willen we natuurlijk graag met jullie delen!

Donderdag, 10 augustus 2017

Nadat Sealas een beetje bij is gekomen mag ze van de dierenarts een aantal uren per dag zwemmen. En dat is heerlijk, vooral omdat Sealas nu ook een maatje erbij heeft gekregen! Bekijk het zelf in het leuke filmpje van Sealas haar eerste keer zwemmen.

Dinsdag, 8 augustus 2017

Wat een prachtige reacties zijn er binnengekomen toen er gevraagd werd hoe dit bijzondere zeehondje zou moeten heten! Fantastische donaties en heel veel beterschapswensen voor haar. Het was moeilijk maar dierenarts Ana heeft een winnende naam gekozen!

Maandag, 31 juli 2017

Bij Noordwijk werd vandaag een pup gemeld waarvan vermoed werd dat ze hulp nodig had. Ze bleek gewond te zijn maar wat het meest opviel waren haar ogen, die waren rood! Rode ogen komen alleen voor bij albino zeehonden maar haar vacht was niet wit...