Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

Maandag, 31 juli 2017

Nu Ella al terug naar zee is, zal het voor Sjef ook niet lang meer duren. Het gaat heel goed met hem maar hij moet nog wel een beetje meer groeien voordat ook hij vrijgelaten kan worden. Vandaag is hij weer gewogen.

Vandaag zijn de zeehonden in het Golfbad weer gewogen. Dat is een hele klus voor de verzorgers want om dit te kunnen doen moeten ze eerst het bad leeg laten lopen. Het water wordt afgevoerd naar de waterzuivering die achter het Zeehondencentrum staat en nadat het water helemaal gezuiverd en gefilterd is, wordt het opgevangen in een enorm reservoir onder het Zeehondencentrum. Daar wordt ook het zoutgehalte van het water weer op peil gebracht. Bezoekers weten het niet, maar als ze het centrum binnenlopen staan ze bovenop de grote waterbuffer die onder het hele bezoekerscentrum doorloopt. Vanuit daar wordt het water weer terug de baden in gepompt.

Het Golfbad leegpompen duurt wel even, de verzorgers zorgen er dan voor dat de zeehonden in het water blijven en meezakken met het waterpeil totdat ze op de bodem liggen. De verzorgers kunnen ze dan een voor een op de weegschaal leggen. Dit doen ze met behulp van een mand, eerst wegen ze de zeehond in de mand en daarna de mand alleen. Het gewicht van de mand wordt afgetrokken van het totaal gewicht en zo weten ze dan het gewicht van elk dier.

Sjef weegt nu bijna 23 kilo. Dat is goed, maar nog niet genoeg om al op eigen flappers te kunnen gaan. Met nog een beetje geduld, tijd en heel veel visjes zal hij vanzelf groot genoeg worden om over een tijdje ook vrijgelaten te kunnen worden. Tot die tijd zwemt hij nog graag naar de onderwaterraampjes toe om naar de bezoekers te kijken. Verzorgster Liselotte maakte tijdens het wegen nog een aantal geweldig leuke foto's van Sjef.

Zeehond Sjef op de bodem van het buitenbad in Zeehondencentrum Pieterburen

 

Zeehond Sjef met zijn ogen dicht geknepen op de bodem van het buitenbad in Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehond Sjef van bovenaf op de bodem van het buitenbad in Zeehondencentrum Pieterburen