Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

Vrijdag, 2 juni 2017

Sjef is een beetje bijgekomen van alle nieuwe indrukken en hij wordt nu elke 4 uur gevoed. Zijn naveltje bloedde een beetje maar wordt dagelijks gedesinfecteerd. Nu zal hij wel snel zijn witte vacht gaan verliezen.

De witte babyvacht verliezen deze pups normaal al direct na de geboorte, soms al in de baarmoeder. Dat moet ook wel, want met deze vacht kunnen ze niet zwemmen. Een pup van de Gewone zeehond moet al binnen 24 uur met zijn moeder mee kunnen zwemmen omdat veel van hen op zandplaten geboren worden die bij hoog water onderlopen.

Dat Sjef zijn witte vacht nog heeft wijst erop dat hij te vroeg is geboren. Een pup verliest de navelstreng na ongeveer 10 dagen, aan het wondje konden we zien dat Sjef bij binnenkomst dus ongeveer 10 dagen oud moest zijn, de navelstreng had nog maar net losgelaten. Maar als je bedenkt dat hij met 10 dagen nog een witte vacht heeft... dan kun je je bijna niet voorstellen hoe klein hij bij zijn geboorte heeft moeten zijn en dat het een wonder is dat hij het nu zo goed doet. Hij is wel wat te mager maar hij lijkt gezond en is alert.

Verzorgster Liselotte maakte een aantal foto's van hem met zijn zachte babyvacht, want we verwachten dat hij die nu heel snel kwijt zal zijn.

Zeehonden pup Sjef in quarantaine in Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehonden pup Sjef met zijn witte vacht in Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehonden pup Sjef in quarantaine met witte vacht in Zeehondencentrum Pieterburen