Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

Dinsdag, 15 augustus 2017

Intussen zwemt Sjef weer waar hij hoort: in zee! De vrijlating vond enkele dagen geleden plaats op Terschelling en was te volgen via Twitter. Sjef trakteerde de aanwezigen op een wel heel bijzonder afscheid...

Vanaf het moment dat Sjef's reis begon en hij in de transportkist werd gezet liet zijn begeleider ons meekijken bij het hele traject. Elk moment werd gedeeld via Twitter waar belangstellenden konden zien hoe Sjef's reis verliep. Hij maakte de overtocht naar Terschelling waar hij vanaf het strand vrijgelaten werd. Een rustig stukje strand en in een heel klein gezelschap konden Sjef en een andere zeehond in alle rust vrijgelaten worden.

Sjef toonde iedereen hoe blij hij was om weer in zijn eigen leefomgeving te zijn. Op de vloedlijn draaide hij zich om en rolde op zijn rug in de branding heen en weer, het was duidelijk te zien hoe dit diertje genoot van zijn nieuw herwonnen vrijheid! Een hartverwarmend moment die zijn begeleider gelukkig wist vast te leggen. Het handjevol aanwezigen genoot van zijn blijdschap. Na dit moment zwommen beide zeehonden de golven in waar ze werden nagekeken tot ze onder water verdwenen waren.

In zijn tijd in het Zeehondencentrum wist hij met zijn capriolen voor de raampjes van het Golfbad al veel bezoekers te boeien maar zijn vreugderol bij zijn vrijlating was ontroerend mooi.

Zeehonden Nathan en Sjef in de kist voordat ze worden vrijgelaten door Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehonden Nathan en Sjef worden vrijgelaten door vier kinderen via Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehond Sjef op het strand en net vrijgelaten door Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehond Sjef met zijn ogen dicht geknepen net na de vrijlating door Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehonden Nathan en Sjef in zee en net vrijgelaten door Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehonden Nathan en Sjef zwemmen de zee in nadat ze net zijn vrijgelaten door Zeehondencentrum Pieterburen