Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

Zondag, 25 december 2016

De eerste huiler van dit seizoen is een kerstpupje, ze kreeg de toepasselijke naam Tió naar de Catalaanse kersttraditie. Kleine Tió is een pup van de Grijze zeehond.

Haar leeftijd wordt geschat tussen 7-10 dagen. Door de combinatie van harde wind en hoog water kwamen tijdens de kerstdagen veel zandplaten onder water te staan. Zandplaten waar op dit moment veel Grijze zeehondmoeders liggen te rusten met hun pups. Deze pups hebben de eerste weken van hun leven een dikke witte vacht waarmee ze nog niet kunnen zwemmen. De moeders moeten hun kinderen bij hoog water naar hoger gelegen gebied verplaatsen. In sommige gevallen zwemt een zeehondenmoeder dan met haar pup op haar rug.

Het hoger gelegen gebied dat de moeders uitzoeken ligt niet altijd even gunstig. Tió lag bij Den Helder waar veel voorbijgangers waren. Door deze drukte kan de moeder haar kind niet in alle rust zogen en de moeder wacht totdat de rust is teruggekeerd. Duurt dit te lang, dan beschouwt de moeder haar pup als verloren en komt ze niet meer terug.

We vermoeden dat Tió te lang alleen heeft gelegen en zelf op onderzoek is uitgegaan. Hierbij kwam ze op de openbare weg terecht en hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie. Daarom is Tió overgebracht naar het Zeehondencentrum waar ze nu mag bijkomen van haar avonturen en waar ze blijft tot ze groot en sterk genoeg is om zichzelf te redden.

Wil jij Tió helpen? Geef haar dan een portie vis of adopteer haar, je mag haar dan ook komen bezoeken!

Invalid Input
Verplicht veld
Verplicht veld
EUR 0.00
Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Zeehondencentrum Pieterburen om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven staat in de privacy verklaring. Ik ben bekend en akkoord met de inhoud van deze verklaring.

Zeehond Tio in de mand

Close up van zeehond Tio

Zeehond Tio op de openbare weg

 

<< Terug naar dossier