Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Zondag,  2 april 2017

Eindelijk was het dan zover, Walt is vrijgelaten. Samen met een aantal andere zeehonden waaronder de eerste pup van dit seizoen, Tío, is hij vanaf het strand van Ameland vrijgelaten. Vrijwilliger Fernando maakte een korte film van hun vrijlating.

Dinsdag,  21 maart 2017

Het kan opeens heel snel gaan met een zeehond. Zo kon Walt eindelijk naar buiten na een lange periode in de afdeling voor zeehonden die intensieve zorg nodig hebben en nu wordt zijn vrijlating al gepland omdat het zo goed met hem gaat!

Woensdag,  8 maart 2017

Eindelijk, Walt is verhuisd naar een buitenbad en te zien voor bezoekers! Merel was nog niet zover en zij is achtergebleven op de afdeling van de zeehonden nog intensieve zorg krijgen maar Walt kan nu zijn capriolen aan iedereen laten zien!

Dinsdag, 28 februari 2017

Hoewel het prima gaat met Walt mag hij nog niet naar buiten. Hij eet nog uit de hand en moet nog een paar kilo aankomen voordat hij naar een buitenbad kan. Maar Walt lijkt het wel prima te vinden nu hij een vriendinnetje heeft...

Maandag, 13 februari 2017

Er is weinig nieuws over Walt te vertellen, alles gaat prima met hem. Hij eet goed en is actief en ondertussen heeft vrijwilliger Fernando Cortez Marques prachtige foto's van hem genomen. Walt is een volleerd fotomodel en gaat er even goed voor liggen.

Dinsdag, 31 januari 2017

Vrijwilligerster en verzorgster Anne-Marie maakte een geweldige foto van Walt toen hij zich even omdraaide, de foto is al enkele dagen geleden gemaakt en intussen is Walt al helemaal zwart maar hij is zo leuk dat we hem jullie niet willen onthouden.

Vrijdag, 20 januari 2017

Wat een spannende week was het, maar het is nu zeker. Walt is melanistisch. Wat een verrassing toen er onder die witte babyvacht een pikzwart zeehondje tevoorschijn kwam! Nog niet eerder hebben we een witte pup naar zwart zien veranderen.

Dinsdag, 10 januari 2017

Walt z'n vachtje begint heel langzaam te veranderen. De dikke witte donsvacht is wat aan het uitvallen rond de kop wat hem een prachtige tekening geeft. Het valt de verzorgers op dat zijn kopje heel donker is. Heeft Walt een verrassing voor ons?

Vrijdag, 30 december 2016

De combinatie van zware storm en springvloed kon niet op een slechter moment komen, net nu zoveel Grijze zeehond moeders hun jongen zogen op de permanent droge zandplaten. Nu liepen ook deze zandplaten onder en raken veel pups hun moeder kwijt.