Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

×

Waarschuwing

The form #20 does not exist or it is not published.

Melanisme is een zeldzame afwijking. Het is de tegenhanger van albinisme en is bijvoorbeeld ook bekend bij zwarte panters. Bij Walt is sprake van een genetisch afwijking met een overexpressie van pigment. Omdat er in de afgelopen vijftien jaar zo’n tien zeehonden zijn opgevangen met melanisme (waarvan 4 in de afgelopen 3 jaar) is het Zeehondencentrum een onderzoek gestart naar de verwantschap tussen deze dieren in samenwerking met de afdeling Mariene biologie van Rijksuniversiteit Groningen.Dit is de eerste keer dat er een zwarte zeehond als witte zeehondenpup is binnengebracht:.

Walt genoot al enige bekendheid en is de favoriet van velen op social media vanwege een aantal fotogenieke poses. Bij de verzorgers is hij ook geliefd vanwege zijn nieuwsgierige persoonlijkheden en grappige streken die hij in zijn badje uithaalt. Binnenkort, zodra hij uit de quarantaine-fase van de opvang is, zal Walt ook voor bezoekers te zien zijn.

WIL JE WALT HELPEN?
Je kunt Walt adopteren of een portie vis doneren. Walt wordt op dit moment 5x per dag gevoerd en een portie vis kost ongeveer 5 euro

 

Zeehond Walt is melanistisch en wordt opgevangen in Zeehondencentrum Pieterburen

Close up vacht melanistische zeehond Walt die wordt opgevangen in Zeehondencentrum Pieterburen

 Zeehond Walt aan de rand van het bad in quarantaine in Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehond Walt blijkt een zwarte vacht te hebben en wordt opgevangen in Zeehondencentrum Pieterburen

< Terug naar dossier