Olaf Pupdates

Daar ging hij...

Daar ging hij...

Zondag, 8 maart 2020

En dan ineens is het zover... Olaf's grote dag is aangebroken en hij mag, samen met Trevv, terug naar zee. Op het Rif, een zandbank tussen Ameland en Schiermonnikoog werden beide zeehonden vrijgelaten. Trevv door zijn adoptante Herma en Olaf door Ryanne van Dorst.

Lees meer...
Olaf wordt vrijgelaten!

Olaf wordt vrijgelaten!

Vrijdag, 28 februari 2020

Morgen mag Olaf naar het Golfbad, dan is hij 24 uur per dag te zien via de webcam. Het leukste is dat bezoekers hem dan door de onder-water-raampjes kunnen zien zwemmen. Dan zie je pas goed dat hij zich prima redt met zijn ene oogje. En dat moet ook, want Olaf wordt vrijgelaten...

Lees meer...
Olaf is weer buiten

Olaf is weer buiten

Donderdag, 20 februari 2020

Olaf is vandaag uit de intensive care gekomen en is terug in één van de buitenbaden. Zijn verhuizing was live te zien via Facebook. Het duurde ook niet lang voordat we Olaf lekker zagen liggen, de paar zonnestralen die we vandaag hadden, zijn door Olaf ten volle benut!

Lees meer...
Veranderingen op komst

Veranderingen op komst

Vrijdag, 14 februari 2020

Olaf is weer gewogen en de weegschaal kwam al boven de 30 kilo uit, dat gaat goed! Zo goed zelfs dat Olaf binnenkort weer uit de intensive care mag en naar een buitenbad overgeplaatst kan worden bij de andere zeehonden. Volgende week is het zover dat hij mag verhuizen!

Lees meer...
Olaf kan het zelf

Olaf kan het zelf

Vrijdag, 7 februari 2020

Terwijl de andere jonge grijze zeehonden inmiddels helemaal zelfstandig eten had Olaf nog wat hulp nodig maar sinds een paar dagen eet hij helemaal zelf. Hij pakt de visjes zelf uit het water en hoeft niet meer uit de hand gevoerd te worden door de verzorgers.

Lees meer...
Fijn in het water

Fijn in het water

Dinsdag, 4 februari 2020

Olaf zwemt weer. Nog wel in een badje achter de schermen maar het gaat goed met hem en binnenkort mag hij weer terug naar het grotere bad waar de andere zeehondenpups zijn. Of eigenlijk kun je ze al bijna geen pups meer noemen, zo groot zijn ze intussen al!

Lees meer...
Olaf heeft trek!

Olaf heeft trek!

Dinsdag, 28 januari 2020

Er is een week voorbij gegaan en Olaf maakt het goed. De wond begint te genezen en zijn eetlust heeft niet erg geleden onder de operatie. Olaf is alert en heeft trek. Wel moet hij nog een poosje apart blijven van de andere zeehonden, hij mag nog niet zwemmen.

Lees meer...
De operatie

De operatie

Dinsdag, 21 januari 2020

En dan is dat toch duidelijk dat het oog verwijderd moet worden. Het oog is door de infectie te ernstig beschadigd geraakt en als de oogbol blijft zitten, zal Olaf er in de toekomst last van krijgen. Daarom is vanavond na sluitingstijd van het centrum het oog operatief verwijderd.

Lees meer...
Blind aan één oog

Blind aan één oog

Vrijdag, 17 januari 2020

Na een week van opnieuw behandelen deed Olaf zijn oog weer open. Dat was hoopvol. Inmiddels is er een ultrasound opname gemaakt van het oog om te zien hoe het nu echt met Olaf gaat en de beelden zijn inmiddels beoordeeld door de dierenartsen. Helaas niet het nieuws waar op gehoopt werd.

Lees meer...
Zorgen om het oogje

Zorgen om het oogje

Vrijdag, 10 januari 2020

Het oogje van Olaf is opnieuw pijnlijk, warm en er komt rommel uit. Na een behandeling van bijna 3 weken ging het beter en kon Olaf zijn oog weer opendoen. Helaas is de infectie teruggekeerd en is er opnieuw gestart met behandelen maar de dierenartsen zijn ongerust...

Lees meer...
Heel veel tinten grijs

Heel veel tinten grijs

Maandag, 6 januari 2020

De verharing van Olaf zet goed door, hele plukken van de witte vacht zweven door het zeehondenverblijf. Steeds duidelijker wordt zijn mooie grijze pels te zien. Olaf is inmiddels al flink gegroeid en wordt een grote vent. Ook dankzij alle visjes die zo lief zijn gedoneerd voor hem!

Lees meer...
Eerste visje

Eerste visje

Dinsdag, 31 december 2019

Vandaag heeft Olaf zijn eerste hele vis gegeten. Wel met hulp van een verzorger want als je alleen vispap gewend bent is zo'n hele vis best wel raar in je mond. Olaf moet nog wel een beetje wennen aan zijn nieuwe voedsel want dode vis... daar houden zeehonden niet van!

Lees meer...
Olaf verhaart

Olaf verhaart

Vrijdag, 27 december 2019

De pups zijn enorm aan het verharen. Het verschil in leeftijd is nu heel goed te zien want de oudste pup verhaard natuurlijk als eerste. Dat betekent dan Elsa inmiddels bijna al haar vacht kwijt is en Olaf nog ongeveer de helft van zijn witte babyvacht heeft. Wat een verschil!

Lees meer...
Zwemles

Zwemles

Maandag, 23 december 2019

Afgelopen zaterdag mocht Olaf voor het eerst zwemmen. Het was live te volgen op de Facebook pagina van het Zeehondencentrum. Voor de meeste pups lijkt die eerste duik best even spannend te zijn maar Olaf had er echt geen zin in. Met een beetje hulp van de verzorgers ging hij toch het water in.

Lees meer...
Op de weegschaal

Op de weegschaal

Woensdag, 18 december 2019

Vandaag was het tijd om de pups te wegen. Altijd een spannend moment want hoeveel zijn de pups in die korte tijd gegroeid? Olaf is nu 8 dagen in het Zeehondencentrum en gezien zijn enorme eetlust zou er toch wel een beetje bijgekomen moeten zijn zou je denken...

Lees meer...
Knuffel Olaf

Knuffel Olaf

Maandag, 16 december 2019
Vanaf vandaag kun je Olaf ook mee naar huis nemen! In de winkel in Pieterburen en in de online shop kun je nu deze superzachte, witte Olaf-knuffel bestellen van ongeveer 30 cm lang. Met je aankoop help je bij het herstel van de echte Olaf in opvang. Hoe leuk is dat?

Kijk verder

Vispapjes

Vispapjes

Zondag, 15 december 2019

Olaf en Elsa beginnen aan elkaar te wennen. Elsa is nog wat gereserveerd ten opzichte van Olaf maar ze lijken elkaars gezelschap toch wel te kunnen waarderen. Beide lijken al feilloos aan te voelen wanneer het etenstijd is, dan gaan de oogjes open en hoor je ze duidelijk roepen.

Lees meer...
Olaf & Elsa

Olaf & Elsa

Vrijdag, 13 december 2019

Sinds gistermiddag is Olaf niet meer alleen. Pup Elsa is vanaf Terschelling binnengebracht, ook zij is haar moeder kwijt. Beide pups hebben nu wat gezelschap aan elkaar maar op dit moment is Elsa nog niet heel erg onder de indruk van Olaf's geschreeuw. Lees verder om het filmpje te zien.

Lees meer...
Met een knipoog

Met een knipoog

Woensdag, 11 december 2019

Om 7 uur in de ochtend is het meestal nog stil in de verblijven van de zeehonden. Sinds vandaag niet meer want Olaf is wakker. Olaf heeft honger en dat is duidelijk te horen. Zijn roep om eten weerklinkt door het hele Zeehondencentrum. Lees verder om hem te horen en te zien...

Lees meer...
Olaf is de eerste pup

Olaf is de eerste pup

Dinsdag, 10 december 2019

Na de stormen in het weekend van 7 en 8 december staat het team klaar om pups in nood te helpen. De eerste melding komt binnen op 10 december en daarmee wordt Olaf binnengebracht in het Zeehondencentrum. Hij is de eerste pup van dit winterseizoen.

Lees meer...