Op ons buitenterrein staan 12 kleine noodgebouwen waarin zeehonden verblijven die intensieve zorg nodig hebben of in quarantaine zijn. Deze zorgunits geven ons de mogelijkheid om specifieke zorg helemaal af te stemmen op het individuele dier om de kans op herstel te optimaliseren. Elke zorgunit is een kleine medische afdeling die op zichzelf staat en ze zijn onmisbaar in de behandeling en verzorging van ernstig zieke of gewonde dieren.

Wat ooit begon als een noodoplossing is inmiddels een blijvende situatie geworden. De units zijn erg verouderd geraakt en ze staan op instorten. Vervanging is hard nodig.

Om de opvangcapaciteit voor de dieren die speciale zorg nodig hebben te waarborgen, willen we graag 12 nieuwe zorgunits plaatsen. Duurzame units die naast de zorg voor de zeehonden ook onze bezoekers de kans geven mee te kijken bij de verzorging van zeehonden, natuurlijk zonder dat de dieren verstoord raken.


Help je mee?

Dit alles kunnen we niet zomaar realiseren, daarvoor hebben we jouw hulp hard nodig. Een enkele quarantaine-unit kost 10.000 euro en dat geld hebben we nodig voor de zorg voor de dieren. Wil jij ons helpen met het bouwen van deze units? Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat we die 12 nieuwe units kunnen bouwen! Voor 10 euro kun je een steentje bijdragen, met 1.000 van zulke steentjes kunnen we een zorgunit met quarantaine faciliteiten realiseren.

Elke donatie zal volledig ten goede komen aan de zo noodzakelijke nieuwe units.

NU DONEREN

 

Zorgunits laatste nieuws

Renovatie gedeeltelijk klaar

Dinsdag, 20 februari 2018

De renovatie is tot zover afgerond. Zorgunits 1 t/m 8 zijn dankzij alle giften volledig gerenoveerd en kunnen er weer een jaren tegenaan. De zorgunits zijn dan ook weer volop in gebruik.

Lees meer...
Plan B: renovatie

Vrijdag, 15 december 2017

Het goede nieuws is dat de renovatie van de zorgunits is aangevangen. Nieuwbouw was helaas niet te realiseren maar dankzij fantastische giften kunnen we nu met plan B van start: renovatie.

Lees meer...
Tweede zorgunit gehaald!

Vrijdag, 27 oktober 2017

We kijken terug op gezellige open dagen waarbij men zelf een kijkje kon nemen bij de quarantaines en zorgunits. Iedereen kon vrij rond lopen achter de schermen en vragen stellen aan het team.

Lees meer...
Tijd begint te dringen

Maandag, 11 september 2017

De zeehonden waar we in augustus over schreven hebben de zorgunits kunnen verlaten, zij zijn opgeknapt en kunnen bijna terug naar zee. Maar de units zijn alweer bezet met nieuwe patienten.

Lees meer...
Even binnenkijken

Maandag, 7 augustus 2017

Er zijn enorm veel zeehonden in opvang op dit moment en ook de zorgunits hebben een maximale bezetting. We keken even binnen bij de zeehonden die nu intensieve zorg krijgen.

Lees meer...
Eerste unit is gehaald

Maandag, 3 juli 2017

Dankzij fantastische donaties is het bedrag voor één zorgunit gehaald! Er kwamen zoveel lieve reacties binnen, een kleine greep uit de berichten die we mochten ontvangen:

Lees meer...
Bijna de eerste unit binnen

Dinsdag, 6 juni 2017

Het was even stil maar achter de schermen gebeurt van alles. Er zijn gesprekken om de mogelijkheden voor de nieuwbouw te onderzoeken en ondertussen loopt de actie door.

Lees meer...
Zeehond destructor ligt in de zorgunit

Woensdag, 19 april 2017

Hoe belangrijk intensieve zorg is de praktijk is blijkt wel uit het fantastische herstel van Destructor, in dit geval zelfs voor de tweede keer want deze zeehond had weer onze hulp nodig.

Lees meer...
Op weg naar de eerste zorgunit

Dinsdag, 4 april 2017

Na afloop van de donateursdagen kregen we hartverwarmende reacties. Tijdens presentaties hebben we proberen te laten zien hoe wij de zorg voor de dieren steeds weer verbeteren.

Lees meer...
Nieuwe zorgunits: het plan

Woensdag, 27 maart 2017

Op de donateursdagen presenteerden wij onze grote nieuwe uitdaging aan onze donateurs; de vervanging van onze zorgunits die worden gebruikt als quarantaine en intensive care.

Lees meer...