Misschien wel de meest bijzondere manier om een dier in nood te helpen: adoptie. Door middel van een adoptie steun je een individuele zeehond. Als adoptant ben je nauw betrokken bij de zeehond en het werk van het Zeehondencentrum. Neem alvast een kijkje tussen de zeehonden die nu in opvang zitten en beschikbaar zijn voor adoptie. Weet jij al wie je gaat adopteren? Lees dan snel verder over de drie adoptie opties.

 

ADOPTEER EEN ZEEHOND

 

Drie manieren om een zeehond te adopteren

Met een adoptie kun je kiezen om een deel bij te dragen aan het herstel van een zeehond of zelfs de gehele herstelperiode te steunen. Er zijn drie verschillende opties waar je uit kunt kiezen: een symbolische, exclusieve of volledige adoptie. Voor jezelf, of om cadeau te geven. Of doe mee aan het Puppy Programma. Het Puppy Programma is een fantastische manier om moederloze pups te helpen. Met deelname aan dit programma adopteer je tweemaal per jaar symbolisch een zeehondenpup.

Symbolische adoptie

Symbolische adoptie

€ 50,-

vinkjeAdoptiecertificaat met foto
vinkjeInformatie over de zeehond
vinkjeGratis entree Zeehondencentrum*
vinkjeFoto's van de vrijlating per email 
vinkjeSpaarpunt 

* geldig zolang de adoptiezeehond in opvang is

START ADOPTIE

Exclusieve adoptie

Exclusieve adoptie

€ 500,-

vinkjeDe zeehond zelf een naam geven
vinkjeAdoptiecertificaat met foto
vinkjeInformatie over de zeehond
vinkjeOp bezoek bij je adoptiezeehond
vinkjeDe zeehond zelf vrijlaten per boot 
vinkjeBoottickets voor 2 personenSTART ADOPTIE

Volledige adoptie

Volledige adoptie

€ 3.000,-

vinkjeDe zeehond zelf een naam geven
vinkjeAdoptiecertificaat met foto
vinkjeInformatie over de zeehond
vinkjeOp bezoek bij je adoptiezeehond
vinkjeDe zeehond zelf vrijlaten per boot
vinkjeBoottickets voor 25 personen
vinkjeRondleiding achter de schermen
vinkjeSocial sharing voor bedrijven
vinkjeUpdates en foto's per email

START ADOPTIE

1. De symbolische adoptie - €50

Met een symbolische adoptie steun je éénmalig de zeehond en draag je een belangrijk deel bij aan zijn of haar herstel. Je bepaalt zelf welke zeehond je wilt ondersteunen. Als adoptant ontvang je binnen enkele dagen een adoptiecertificaat met een foto van jouw zeehond en achtergrondinformatie. Wanneer de zeehond weer hersteld is en vrijgelaten wordt in de zee, ontvang je per email foto's van de vrijlating. Bovendien ontvang je bij elke symbolische adoptie een spaarpunt. Is de spaarkaart vol (10 punten)? Dan mag je gratis mee met een vrijlating!

Een symbolische adoptie kost €50,- per zeehond. Ja kunt namelijk meerdere zeehonden adopteren!

2. De exclusieve adoptie - €500

Bij een exclusieve adoptie ben jij de enige adoptant. Als exclusieve adoptant mag je de zeehond een naam geven. Daarnaast mag je hem/haar zelf vrijlaten na de periode van herstel! Bij deze vorm van adoptie zitten namelijk 2 boottickets inbegrepen voor de vrijlating. En natuurlijk kun je jouw zeehond ook bezoeken in de opvang, zo vaak als je maar wilt. Bij een exclusieve adoptie ben jij de enige adoptant van de zeehond, maar de zeehond kan nog wel op andere manieren d.m.v. donaties ondersteund worden via de website. Uiteraard ontvang je als adoptant, net als bij een symbolische adoptie, een adoptiecertificaat met foto en achtergrondinformatie van jouw zeehond.

Met een exclusieve adoptie steun je de zeehond van jouw keuze met een bedrag van €500,-. Meer weten? Meer informatie en de voorwaarden van een exclusieve adoptie zijn hier te vinden.

3. De volledige adoptie - €3.000

De grootste adoptievorm is de volledige adoptie van één zeehond door één adoptant. De adoptant wordt in deze adoptievorm nauw betrokken bij het herstelproces van de zeehond. Deze adoptie is ook beschikbaar voor bedrijven die een bijzondere activiteit voor hun personeel zoeken, want er is mogelijkheid om deze adoptie uit te breiden met een privé boottocht. Hierbij gaat de adoptant met 30 gasten de zeehond gaat vrijlaten. Daarnaast wordt het bedrijf genoemd op de socials van het Zeehondencentrum.

Een volledige adoptie kost €3.000,-. Meer weten? Meer informatie en de voorwaarden van een volledige adoptie vind je hier.

 

Voorbeeld adoptiecertificaat

 

Waarom een zeehond adopteren?

Een adoptie is een hele bijzondere manier om een zeehond in nood te helpen. De totale kosten van een volledige rehabilitatieperiode liggen per zeehond tussen 2.500 en 3.500 euro. Dat is een enorm bedrag en een adoptant heeft daarom een zeer belangrijk aandeel in het herstel van een zeehond. Met een adoptie kun je kiezen om een deel bij te dragen aan het herstel van een zeehond, of zelfs de gehele herstelperiode te steunen. Het Zeehondencentrum ontvangt geen subsidies en is volkomen afhankelijk van giften, donaties, adopties, entreegelden en nalatenschappen. Met de steun van adoptanten kunnen zeehonden in nood op hulp blijven rekenen. En die steun is ontzettend hard nodig.

 

De adoptie als een bijzonder cadeau

Een adoptiezeehond is natuurlijk wel een heel bijzonder en origineel cadeau. De ontvanger krijgt een gepersonaliseerd adoptiecertificaat met foto van de zeehond en een persoonlijke boodschap van de gever. Het certificaat met informatie over de zeehond kan uit naam van de gever naar de ontvanger worden verzonden.

 

Bekijk de adoptie zeehonden

 

Waar we het allemaal voor doen...