Met een symbolische adoptie steun je éénmalig een individuele zeehond en draag je een belangrijk deel bij in zijn of haar herstel. Het is een bijzondere manier om een dier te helpen en ook prachtig om cadeau te geven. Als adoptant ontvang je een adoptiecertificaat met foto van jouw zeehond en achtergrondinformatie. Wanneer de zeehond weer hersteld is ontvang je per email foto's van de vrijlating.

Kijk hieronder naar de beschikbare zeehonden en scroll naar beneden om te adopteren. Wil je jouw adoptiezeehond extra ondersteunen? Dan kun je ook bijdragen voor medicatie en voeding, jij bepaalt wat je wilt geven!

 

 

Dr. Alex

DR. ALEX

Gevonden op: 19 maart op Ameland
Soort: grijze zeehond
Reden opvang: Dr. Alex zat verstrikt in een visnet. Nadat het visnet was weggehaald had hij hele diepe wond in zijn nek. Dr. Alex wordt nu in een quarantaine verzorgd voor zijn verwonding. Hij is vernoemd naar Dr. Alex Friedrich, een microbioloog werkzaam in het UMCG.

adopteer mij

Luffy

LUFFY

Gevonden op: 18 maart, Ameland
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Luffy is een volwassen zeehond en hij is een flinke vent. Hij werd uitgeput op het strand gevonden en was gewond aan zijn kop. In Pieterburen heeft hij een bassin voor hem alleen waar hij nu behandeld wordt en kan herstellen. 

adopteer mij

Pluk

PLUK

Gevonden: 18 februari langs Noord-Hollandse kust
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Pluk is niet van de Petteflet, maar afkomstig van een plekje langs de Noord-Hollandse kust. Zij heeft longwormen opgelopen, waardoor ze het heel benauwd heeft. Zo'n jonge zeehond als Pluk kan alle hulp gebruiken om er weer bovenop te komen. Steun jij haar met een adoptie?

adopteer mij

Joe

JOE

Gevonden op: 12 februari, Schiermonnikoog
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Joe is nog geen jaar oud en lag op het strand waar hij de aandacht van voorbijgangers trok omdat hij amper reageerde. Joe was erg ziek geworden door een longworminfectie en na een periode in intensive care begint hij te herstellen.

adopteer mij

Sammy

SAMMY

Gevonden op: 11 februari, Noord Holland
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Sammy was als pup in 2019 al opgevangen toen hij zijn moeder kwijt geraakt was en opnieuw had hij hulp nodig toen hij verzwakt was geraakt door een longworminfectie. Inmiddels gaat het een beter met Sammy en knapt hij al weer op.

adopteer mij

Wim

WIM

Gevonden op: 2 februari langs Friese kust
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Wim werd verzwakt binnengebracht. Hij heeft een zware longworm-infectie waar hij voor wordt behandeld. Door deze infectie krijgt een zeehond het benauwd en wordt het steeds moeilijker om te bewegen. Wim is aan het opknappen, maar kan nog alle hulp gebruiken!  

adopteer mij

Vigo

VIGO

Gevonden op: 1 februari, Schiermonnikoog
Soort: grijze zeehond
Reden opvang: Vigo is een jonge zeehond die nog maar kortgeleden door zijn moeder was achtergelaten. Hij moest nu zichzelf redden. Maar dat is soms moeilijk en Vigo raakte verzwakt. Zo werd hij op het strand gevonden. Vigo sterkt nu weer aan, help jij hem een handje?

adopteer mij

Scar

SCAR

Gevonden op: 31 januari, Schiermonnikoog
Soort: grijze zeehond
Reden opvang: Scar was verstrikt geraakt in de lijnen van een visnet en in zijn pogingen om los te komen raakte hij nog meer verstrikt. Bij aankomst in het Zeehondencentrum leken zijn verwondingen mee te vallen, totdat opviel dat hij zijn linkerflap niet wilde gebruiken.

adopteer mij

Cripple

CRIPPLE

Gevonden op: 27 maart, Noord Holland
Soort: grijze zeehond
Reden opvang: Cripple kwam binnen met wonden aan zijn achterflappen waardoor hij moeilijk kon bewegen. Ook had hij kale plekken in zijn vacht, kleinere wonden op zijn rug en was hij uitgeput. Hij wordt nu behandeld en zal de komende tijd kunnen aansterken.

adopteer mij