Door middel van een adoptie steun je een individuele zeehond. Het is een bijzondere manier om een dier te helpen waarbij je als adoptant nauw betrokken bent bij de zeehond en het werk van het Zeehondencentrum. Met een adoptie kun je kiezen om een deel bij te dragen aan het herstel van een zeehond of zelfs de gehele herstelperiode te steunen.  

De symbolische adoptie

En symbolische adoptie kost 50 euro en regel je eenvoudig online, ook al je het cadeau wilt geven. Maak een keuze uit een van de onderstaande zeehonden, vul je gegevens in en rond de adoptie af.  Het adoptiecertificaat met informatie en foto wordt binnen enkele dagen per post naar je toegestuurd. Bij elke symbolische adoptie ontvang je een spaarpunt waarmee je spaart om zelf een zeehond vrij te gaan laten. Wanneer de zeehond weer hersteld is ontvang je per email foto's van de vrijlating. Bij een symbolische adoptie zijn er meer adoptanten voor één zeehond die met elkaar een deel bijdragen aan het herstel van deze zeehond. Daarnaast kun je ook kiezen voor een exclusieve en een volledige adoptie. Wil je meer weten over de exclusieve en volledige adoptie? Lees dan snel verder >>

De adoptie als een bijzonder cadeau

Een adoptiezeehond is een prachtige manier om een heel bijzonder cadeau te geven. De ontvanger krijgt een gepersonaliseerd adoptiecertificaat met foto van de zeehond en een persoonlijke boodschap van de gever. Het certificaat met informatie over de zeehond kan uit naam van de gever naar de ontvanger verzonden als dat gewenst is. 

Adoptiezeehonden

Freddie

FREDDIE

Gevonden op: 19 mei, Terschelling
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Pup Freddie is de eerste pup die dit seizoen wordt opgevangen. Hij zwom verloren rond in de veerhaven van Terschelling, zijn moeder was nergens te vinden. Dus is hij overgebracht naar het Zeehondencentrum waar hij groot en sterk kan worden. Help jij Freddie ook?

adopteer mij

Beatles

BEATLES

Gevonden op: 11 juni, Schiermonnikoog
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Beatles lag op een strand waar veel mensen en honden lopen, geen goede plek voor een pup. Het lukte niet om een rustige plek te maken en na observatie was duidelijk dat de moeder niet terugkwam. Beatles wordt nu grootgebracht door zeehondenverzorgers.

adopteer mij

Whitney

WHITNEY

Gevonden op: 10 juni, Delfzijl
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Whitney lag onderaan de dijk van Delfzijl. In die omgeving leven veel zeehonden en Whitney werd gemerkt als teken dat we haar in de gaten hielden. Helaas trok ze teveel aandacht van mensen en de moeder kwam niet meer terug waardoor opvang nodig was. 

adopteer mij

Prince

PRINCE

Gevonden op: 31 mei in Lauwersoog
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Prince lag aan de Groningse kust. Met een oranje markering op zijn rug kon hij vanaf een afstand geobserveerd worden. Helaas werd online zijn locatie bekend gemaakt en kwamen er mensen op hem af. Zo was er geen enkele kans meer dat Prince zijn moeder naar hem terug zou komen. 

adopteer mij

Shakira

SHAKIRA

Gevonden op: 24 mei, Ameland
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Shakira was slechts 4 dagen oud toen ze haar moeder verloor. Tijdens het observeren was haar moeder nergens te bekennen. Daarnaast is zij een te vroeg geboren pup. Dit kun je zien aan haar witte (lanugo) vacht. Ze was erg zwak toen ze bij ons binnenkwam. Wil jij Shakira helpen?

adopteer mij

Billie

BILLIE

Gevonden op: 23 mei, Vlieland
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Billie was nog maar enkele dagen oud toen ze gevonden werd op het strand van Vlieland. Na observatie was het duidelijk dat de moeder niet meer in de buurt was en Billie had voeding nodig. Daarom is Billie naar Pieterburen gebracht waar ze nu een verblijf deelt met Freddie.

adopteer mij