Door middel van een adoptie steun je een individuele zeehond. Het is een bijzondere manier om een dier te helpen waarbij je als adoptant nauw betrokken bent bij de zeehond en het werk van het Zeehondencentrum. Met een adoptie kun je kiezen om een deel bij te dragen aan het herstel van een zeehond of zelfs de gehele herstelperiode te steunen.  

En symbolische adoptie kost 50 euro en regel je eenvoudig online, ook al je het cadeau wilt geven. Maak een keuze uit een van de onderstaande zeehonden, vul je gegevens in en rond de adoptie af.  Het adoptiecertificaat met informatie en foto wordt binnen enkele dagen per post naar je toegestuurd. Bij elke symbolische adoptie ontvang je een spaarpunt waarmee je spaart om zelf een zeehond vrij te gaan laten. Wanneer de zeehond weer hersteld is ontvang je per email foto's van de vrijlating. Bij een symbolische adoptie zijn er meer adoptanten voor één zeehond die met elkaar een deel bijdragen aan het herstel van deze zeehond. Daarnaast kun je ook kiezen voor een exclusieve en een volledige adoptie. Wil je meer weten over de exclusieve en volledige adoptie? Lees dan snel verder >>

De adoptie als een bijzonder cadeau

Een adoptiezeehond is een prachtige manier om een heel bijzonder cadeau te geven. De ontvanger krijgt een gepersonaliseerd adoptiecertificaat met foto van de zeehond en een persoonlijke boodschap van de gever. Het certificaat met informatie over de zeehond kan uit naam van de gever naar de ontvanger verzonden als dat gewenst is. 

Adoptiezeehonden

Billie

BILLIE

Gevonden op: 23 mei, Vlieland
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Billie was nog maar enkele dagen oud toen ze gevonden werd op het strand van Vlieland. Na observatie was het duidelijk dat de moeder niet meer in de buurt was en Billie had voeding nodig. Daarom is Billie naar Pieterburen gebracht waar ze nu een verblijf deelt met Freddie.

adopteer mij

Freddie

FREDDIE

Gevonden op: 19 mei, Terschelling
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Pup Freddie is de eerste pup die dit seizoen wordt opgevangen. Hij zwom verloren rond in de veerhaven van Terschelling, zijn moeder was nergens te vinden. Dus is hij overgebracht naar het Zeehondencentrum waar hij groot en sterk kan worden. Help jij Freddie ook?

adopteer mij

Teddy

TEDDY

Gevonden op: 15 mei, Terschelling
Soort: grijze zeehond
Reden opvang: Teddy was verstrikt geraakt in een visnet en het net had diep ingesneden in zijn nek. Op Terschelling werd Teddy bevrijd van het visnet en kreeg eerste hulp. Daarna is hij overgebracht naar Pieterburen waar zijn wonden verder behandeld worden en waar hij kan aansterken

adopteer mij

Laura

LAURA

Gevonden op: 14 mei, Schiermonnikoog
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Laura is ongeveer 10 maanden oud en heeft last van een longworminfectie. Laura was erg benauwd toen ze werd opgevangen, ze heeft medicatie gekregen tegen longworm en om het ademhalen gemakkelijker te maken. Wil jij Laura helpen met een adoptie?

adopteer mij

Paco

PACO

Gevonden op: 23 april, Zeeland
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Paco is nog geen jaar oud. Hij werd in Zeeland op het strand gevonden met bloed rond zijn bek. Hij heeft een longworminfectie en is daardoor erg benauwd. Paco krijgt nu medicatie en een goede verzorging. Gelukkig begint hij al weer wat op te knappen. Help jij Paco een handje mee?

adopteer mij

Toby

TOBY

Gevonden op: 1 april, Zuid Holland
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Toby is een jonge gewone zeehond die verzwakt op het strand gevonden werd. Toby is ziek geworden door een longworminfectie. Hij wordt nu behandeld en begint gelukkig al weer iets op te knappen. Toby kun je ook regelmatig volgen via de Facebook livestreams.

adopteer mij

Pluk

PLUK

Gevonden: 18 februari langs Noord-Hollandse kust
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Pluk is niet van de Petteflet, maar afkomstig van een plekje langs de Noord-Hollandse kust. Zij heeft longwormen opgelopen, waardoor ze het heel benauwd heeft. Zo'n jonge zeehond als Pluk kan alle hulp gebruiken om er weer bovenop te komen. Steun jij haar met een adoptie?

adopteer mij

Joe

JOE

Gevonden op: 12 februari, Schiermonnikoog
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Joe is nog geen jaar oud. Hij lag op het strand waar hij de aandacht van voorbijgangers trok omdat hij amper reageerde. Joe was erg ziek geworden door een longworminfectie en na een periode in intensive care begint hij te herstellen. Wil jij Joe steunen met zijn herstel?

adopteer mij

Wim

WIM

Gevonden op: 2 februari langs Friese kust
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Wim werd verzwakt binnengebracht. Hij heeft een zware longworm-infectie waar hij voor wordt behandeld. Door deze infectie krijgt een zeehond het benauwd en wordt het steeds moeilijker om te bewegen. Wim is aan het opknappen, maar kan nog alle hulp gebruiken!  

adopteer mij