Met een symbolische adoptie steun je éénmalig een individuele zeehond en draag je een belangrijk deel bij in zijn of haar herstel. Het is een bijzondere manier om een dier te helpen en ook prachtig om cadeau te geven. Als adoptant ontvang je een adoptiecertificaat met foto van jouw zeehond en achtergrondinformatie. Wanneer de zeehond weer hersteld is ontvang je per email foto's van de vrijlating.

Kijk hieronder naar de beschikbare zeehonden en scroll naar beneden om te adopteren. Wil je jouw adoptiezeehond extra ondersteunen? Dan kun je ook bijdragen voor medicatie en voeding, jij bepaalt wat je wilt geven!

 

 

Wim

WIM

Gevonden op: 2 februari langs Friese kust
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Wim werd verzwakt binnengebracht. Hij heeft een zware longworm-infectie waar hij voor wordt behandeld. Door deze infectie krijgt een zeehond het benauwd en wordt het steeds moeilijker om te bewegen. Wim is aan het opknappen, maar kan nog alle hulp gebruiken!  

adopteer mij

Vigo

VIGO

Gevonden op: 1 februari, Schiermonnikoog
Soort: grijze zeehond
Reden opvang: Vigo is een jonge zeehond die nog maar kortgeleden door zijn moeder was achtergelaten. Hij moest nu zichzelf redden. Maar dat is soms moeilijk en Vigo raakte verzwakt. Zo werd hij op het strand gevonden. Vigo sterkt nu weer aan, help jij hem een handje?

adopteer mij

Scar

SCAR

Gevonden op: 31 januari, Schiermonnikoog
Soort: grijze zeehond
Reden opvang: Scar was verstrikt geraakt in de lijnen van een visnet en in zijn pogingen om los te komen raakte hij nog meer verstrikt. Bij aankomst in het Zeehondencentrum leken zijn verwondingen mee te vallen, totdat opviel dat hij zijn linkerflap niet wilde gebruiken.

adopteer mij

Olaf

OLAF

Gevonden op: 10 december op Vlieland
Soort: grijze zeehond
Reden opvang: Olaf was 3 dagen oud toen hij na een storm aanspoelde op het strand van Vlieland. Zijn moeder was hij kwijtgeraakt en zijn linkeroog was ontstoken. De ontsteking ging niet weg en om Olaf pijn te besparen is hij aan zijn oog geopereerd. Olaf kan alle hulp gebruiken om weer aan te sterken!  

adopteer mij

Elsa

ELSA

Gevonden op: 12 december op Terschelling
Soort: grijze zeehond
Reden opvang: Elsa was ongeveer een week oud toen ze werd gevonden op het strand van Terschelling. Ze lag alleen en na een periode van observatie was het duidelijk dat de moeder niet meer terug zou komen. Zo kwam Elsa naar Pieterburen waar ze nu haar verblijf deelt met Olaf.

adopteer mij

Pep

PEP

Gevonden op: 28 december op Terschelling.
Soort: grijze zeehond
Reden opvang: Pep is een jonge zeehond met een ernstige wond in zijn teen. Deze wond was geinfecteerd. Om verdere verspreiding te voorkomen is een deel van zijn teen geamputeerd. De operatie (zie foto) is volledig geslaagd en nu moet Pep zijn teen goed genezen. Wil jij Pep steunen? 

adopteer mij

Rudolf

RUDOLF

Gevonden op: 25 december op Ameland
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Rudolf kwam op eerste Kerstdag binnen. Hij is zo'n 7 maanden oud en hij heeft last van een longworminfectie. Toen hij gevonden werd was hij uitgeput, erg benauwd en hij had door de infectie bloed om zijn kop. Hopelijk sterkt hij snel weer aan. Help je Rudolf een handje mee?

adopteer mij

Hopper

HOPPER

Gevonden op: 5 november op Ameland
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Hopper heeft een longworminfectie waar ze erg ziek van is. Gelukkig is ze op tijd gevonden en kan ze nu behandeld worden. Hopper verblijft nu nog op intensive care waar ze verzorgd wordt en medicatie krijgt, in totaal zal haar behandeling 2-3 maanden duren. adopteer mij