Met een symbolische adoptie steun je éénmalig een individuele zeehond en draag je een belangrijk deel bij in zijn of haar herstel. Het is een bijzondere manier om een dier te helpen en ook prachtig om cadeau te geven.

Bij een symbolische adoptie ontvang je een adoptiecertificaat met foto van jouw zeehond en achtergrondinformatie. Wanneer de zeehond weer hersteld is ontvang je per email foto's van de vrijlating. Kijk hieronder naar de beschikbare zeehonden en scroll naar beneden om te adopteren.

Wil je jouw adoptiezeehond extra ondersteunen? Dan kun je ook bijdragen voor medicatie en voeding, jij bepaalt wat je wilt geven!

Marie Curie

Marie Curie

Deze zeehond is vernoemd naar de wereldberoemde wetenschapper Marie Curie. Op 18 maart werd jonge Grijze zeehond Marie Curie gevonden langs de kust van Noord-Holland. Marie Curie bleeft vijf dagen op dezelfde plek liggen en raakte steeds meer verzwakt. Help je Marie Curie een handje?

adopteer mij

Barbera van M-S

Barbera van M-S

Deze zeehond is vernoemd naar Barbera van Meerten-Schilperoort: zij kwam op voor vrouwenrechten in de 18e eeuw. Barbera van M-S komt van Noord-Holland, daar is zij op 12 maart gevonden met een ernstige longworminfectie. Zij moet nog een tijdje aansterken, wil jij haar helpen?

adopteer mij

Billie

Billie

Billie is op 5 februari gevonden bij Egmond aan Zee, een paardrijdster meldde dat hij vermoedelijk was lastiggevallen door honden. Billie vluchtte kort daarop het water in maar later die dag konden we hem terugvinden. Hij is erg verzwakt door een longworm infectie waarvoor hij nu wordt behandeld.

adopteer mij

Parthenope

Parthenope

Parthenope zat ernstig verstrikt in een visnet. Op 5 februari werd ze op Ameland gevonden. Het net had diep ingesneden in haar nek. Zo diep dat de dierenartsen geen prognose voor haar herstel durfden te doen. Maar Parthenope knapte op en het gaat veel beter met haar! Help jij haar ook?

adopteer mij

M&M's

M&M's

Langs de Noord Hollandse kust werd op 17 januari een klein zeehondje gevonden met bloed om zijn bek. M&M's is ziek door een longworminfectie. Hij was verzwakt en had wondjes op zijn achterpoten. Hij is naar het Zeehondencentrum gebracht om behandeld te worden.

adopteer mij

Kiki

Kiki

Kiki is een jonge Gewone zeehond met een longworminfectie. Hij is op 9 december ziek aangetroffen langs het strand van Ameland. Door de longworminfectie heeft hij het heel benauwd en ademt hij erg zwaar. Wil jij de behandeling van Kiki ondersteunen met een adoptie of donatie? 

adopteer mij

Spaar voor een vrijlating

Spaar voor een vrijlating

Meld je aan voor het spaarprogramma en bij elke symbolische adoptie ontvang je een spaarpunt.

Met 10 spaarpunten heb je je spaarkaart vol en ga je mee om zelf een zeehond vrijlaten en je mag ook nog 3 andere andere mensen meenemen!

Bedrijfs adoptie

Bedrijfs adoptie

Met het bedrijf een zeehond adopteren en deze met elkaar weer vrijlaten, een beter teamuitje is er niet!  Kijk snel verder voor meer informatie en de mogelijkheden.

Lees meer