Met een symbolische adoptie steun je éénmalig een individuele zeehond en draag je een belangrijk deel bij in zijn of haar herstel. Van 1 symbolische adoptie kan een zeehond in opvang een week lang eten of medicatie krijgen. Het is een bijzondere manier om een dier te helpen en ook prachtig om cadeau te geven.

Bij een symbolische adoptie ontvang je een adoptiecertificaat met foto van jouw zeehond en achtergrondinformatie. Wanneer de zeehond weer hersteld is ontvang je per email foto's van de vrijlating. Kijk hieronder naar de beschikbare zeehonden en scroll naar beneden om te adopteren.

Streya

Haar naam betekent Ster. Ze is gevonden langs de kust van Noord Holland. Ze viel op door een enorm dikke lip, later bleek ook dat ze uitdrogingsverschijnselen vertoonde en daarom is ze op 8 juli overgebracht naar het Zeehondencentrum waar haar lip behandeld wordt.

Streya

Moana

Deze kleine pup was de dijk overgekropen in de buurt van de Eemshaven. Op 6 juli werd ze opgemerkt door voorbijgangers. Ze was te klein om het zonder moeder te kunnen en erg zwak. Nu is ze in het Zeehondendentrum en begint al weer een beetje te groeien. Help jij Moana een handje?

Moana

Valhalla

Valhalla is op 2 juli gevonden op Ameland en ze is haar moeder te vroeg kwijt geraakt. Ze is nog heel klein, haar leeftijd bij aankomst in het Zeehondencentrum werd geschat op hooguit 1 week oud. Kleine Valhalla sabbelt echt overal op, zelfs op haar eigen naveltje.

Valhalla

America

Deze pup is een vrouwtje van de Gewone zeehond. Ze was ongeveer 2 weken oud en ernstig verzwakt toen ze op 3 juli werd gevonden bij de Eemshaven. Geen goede plek voor een pup... Dus is ze overgebracht naar het Zeehondencentrum waar ze nu aan kan gaan sterken.

America

Pien

Pien is een verweesde pup van de Gewone zeehond, gevonden op het strand van Terschelling op 17 juni. Ze was erg klein, amper 8 kilo toen ze binnengebracht werd. Pien kon in Pieterburen aansterken en groeien tot ze groot genoeg is om terug naar zee te gaan en dat is nu bijna zover!

Pien

Splash

Kleine Splash lag helemaal alleen op een onhandige plek in de Eemshaven, na uren van observatie was het duidelijk dat er geen moeder meer in de buurt was. Daarom is Splash sinds 14 juni veilig en wel in het Zeehondencentrum. Help je hem? van 1 symbolische adoptie kan Splash een week eten.Splash

Puck

Puck werd op 17 juni alleen aangetroffen bij de Eemshaven, omdat hij in goede conditie was kreeg hij een markering in zijn vacht en kon hij geobserveerd worden. Helaas is zijn moeder nooit meer gezien en een haven is geen veilige plek voor een eenzame pup. Dus is Puck toch opgevangen.

Puck

Super Mario

Deze kleine stoere pup kwam op 16 juni aan in het Zeehondencentrum vanaf Ameland. Staatsbosbeheer had hem langs de dijk gevonden, de moeder was nergens te vinden en hij had nog een stukje navelstreng aan zijn buikje. Dan is hij hooguit 7 dagen oud en dat is veel te jong om het zonder moeder te kunnen.

Super Mario

Ragazzo

Ragazzo betekent 'jongen'. Hij is gevonden bij Noordpolderzijl waar hij lag te rusten maar hij had een heel drukke plek uitgezocht waar hij veel aandacht van omstanders trok. Bij controle bleek Ragazzo uitgedroogd te zijn. Nu gaat het weer veel beter met hem, hij kan bijna weer vrijgelaten worden!

Ragazzo

Exclusieve adoptie

Exclusieve adoptie

Met deze vorm van adoptie geef je de zeehond zelf een naam. Je mag hem/haar bezoeken wanneer je wilt en als de zeehond hersteld is, ga je met ons mee om de hem/haar zelf vrij te laten.

Meer weten? Bel 0595-526 526 voor meer informatie.

Spaar voor een vrijlating

Spaar voor een vrijlating

Meld je aan voor het spaarprogramma en bij elke symbolische adoptie ontvang je een spaarpunt.

Met 10 spaarpunten heb je je spaarkaart vol en ga je mee om zelf een zeehond vrijlaten en je mag ook nog 3 andere andere mensen meenemen!

Bedrijfs adoptie

Bedrijfs adoptie

Met het bedrijf een zeehond adopteren en deze met elkaar weer vrijlaten, een beter teamuitje is er niet!  

Elke bedrijfsadoptie is maatwerk dus bel ons op 0595-526 526 voor de mogelijkheden. Wij horen graag wat we voor je kunnen doen.