Met een symbolische adoptie steun je éénmalig een individuele zeehond en draag je een belangrijk deel bij in zijn of haar herstel. Het is een bijzondere manier om een dier te helpen en ook prachtig om cadeau te geven. Als adoptant ontvang je een adoptiecertificaat met foto van jouw zeehond en achtergrondinformatie. Wanneer de zeehond weer hersteld is ontvang je per email foto's van de vrijlating.

sinterklaasactie foto 800Kijk hieronder naar de beschikbare zeehonden en scroll naar beneden om te adopteren. Wil je jouw adoptiezeehond extra ondersteunen? Dan kun je ook bijdragen voor medicatie en voeding, jij bepaalt wat je wilt geven!

SINTERKLAAS ACTIE

Als dank voor de jaren trouwe dienst van het paard van Sinterklaas is deze zeehond vernoemd naar Amerigo. Speciaal daarvoor ontvang je bij de adoptie van Amerigo een kleine pluche knuffel met paspoortje! Help jij Amerigo weer op weg met een adoptie? Dat zou zijn mooiste cadeau zijn!
 

 

Vis

VIS

Gevonden op: 9 november op Ameland
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Vis is ongeveer 8 maanden oud en hij heeft last van een longworminfectie. Toen hij gevonden werd was hij uitgeput, hij was erg benauwd en was enorm afgevallen. Nu is hij weer aan het aansterken en reageert goed op de behandeling. Help je Vis een handje mee?

adopteer mij

Amerigo

AMERIGO 

Gevonden op: 7 november op Ameland
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Amerigo werd verzwakt gevonden op het strand, hij heeft een longworminfectie. Hij kreeg de naam Amerigo als eerbetoon aan het paard van Sinterklaas die dit jaar met pensioen ging. Help jij Amerigo weer op weg met een adoptie? Dat zou zijn mooiste cadeau zijn!

adopteer mij

Hopper

HOPPER

Gevonden op: 5 november op Ameland
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Hopper heeft een longworminfectie waar ze erg ziek van is. Gelukkig is ze op tijd gevonden en kan ze nu behandeld worden. Hopper verblijft nu nog op intensive care waar ze verzorgd wordt en medicatie krijgt, in totaal zal haar behandeling 2-3 maanden duren. adopteer mij

Blitz

BLITZ

Gevonden op: 6 november op Terschelling
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Blitz werd verzwakt binnengebracht, ze woog maar amper 13 kilo. Veel te weinig voor een zeehond van haar leeftijd! Blitz heeft een zware longworminfectie waar ze nu voor wordt behandeld. Als de behandeling goed aanslaat, kan ze helemaal herstellen. 

adopteer mij

Banana

BANANA

Gevonden: 25 oktober op Vlieland.
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Banana is ongeveer 8-9 maanden oud, ze is gewond aan haar achterflappen en ze heeft last van longwormen. Dat is een parasitaire infectie aan de longen waardoor ze slecht kan ademhalen en het benauwd heeft. Gelukkig begint ze inmiddels weer te herstellen.

adopteer mij

Berry

Berry

Gevonden: 16 oktober op Vlieland
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Berry heeft, net als veel zeehonden die nu in opvang zijn, een longworminfectie. Hij was erg ziek en had moeilijkheden met ademhalen. Intussen gaat het alweer een stuk beter en kan Berry zelfs prachtige bellen blazen zoals op zijn foto goed te zien is!

adopteer mij

Donut

DONUT

Gevonden op: 13 oktober op Schiermonnikoog.
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Donut was erg verzwakt door een zware longworminfectie. Deze infectie kan veel schade aanrichten in haar longen. Doordat ze op tijd gevonden is en behandeld werd kan de schade beperkt blijven en heeft Donut een goede kans om weer te herstellen. 

adopteer mij

Kiwi

Kiwi

Gevonden op: 12 oktober in Noord-Holland.
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Kiwi is ongeveer een half jaar oud en ze is verzwakt gevonden op het strand. Ze woog slechts 12 kilo, wat veel te licht is voor een  zeehond van haar leeftijd. Ze heeft een longworminfectie waarvan ze inmiddels herstellende is. Kiwi knapt gelukkig goed op!

adopteer mij

Mevrouw Snoetebeer

Mevrouw Snoetebeer

Gevonden op: 18 september op Ameland
Soort: gewone zeehond
Reden opvang: Mevrouw Snoetebeer was nog maar drie maanden oud toen zij ziek werd. In hun eerste levensjaar zijn zeehonden heel vatbaar voor een longworminfectie. Als ze het eenmaal gehad hebben, krijgen ze het nooit weer. Mevrouw Snoetebeer knapt intussen alweer op!

adopteer mij

Exclusieve adoptie

Exclusieve adoptie

Met deze vorm van adoptie ben jij de enige (exclusieve) adoptant van een zeehond van jouw keuze. Je geeft de zeehond zelf een naam. Je mag hem/haar bezoeken wanneer je wilt en als de zeehond hersteld is, ga je met ons mee om hem/haar zelf vrij te laten. Wil je een zeehond exclusief adopteren? Neem dan contact op voor meer informatie via info@zeehondencentrum.nl of bel 0595-526526.

Bedrijfs adoptie

Bedrijfs adoptie

Met het bedrijf een zeehond adopteren en deze met elkaar weer vrijlaten, een beter teamuitje is er niet!  Kijk snel verder voor meer informatie en de mogelijkheden.

Lees meer

Spaar voor een vrijlating

Spaar voor een vrijlating

Meld je aan voor het spaarprogramma en bij elke symbolische adoptie ontvang je een spaarpunt.

Met 10 spaarpunten heb je je spaarkaart vol en ga je mee om zelf een zeehond vrijlaten en je mag ook nog 3 andere andere mensen meenemen!