Skip to main content

Periodiek schenken

Meer schenken zonder dat het je extra geld kost
Voordeel voor jou, meer voor de zeehonden en ons werk. Zo help je het Zeehondencentrum met periodiek schenken.

Grijze zeehond moeder in wild met pup

Wat is een periodieke schenking en waarom is het bijzonder?

Een periodieke schenking is een vorm van doneren waarbij je een vast bedrag per jaar schenkt aan een goed doel, gedurende een periode van minimaal vijf jaar. Wat maakt periodiek schenken zo bijzonder? Dat het volledig aftrekbaar is van je inkomstenbelasting! In tegenstelling tot gewone donaties, waarbij alleen de bijdrage boven 1% van je verzamelinkomen aftrekbaar is, kun je met een periodieke schenking het volledige bedrag aftrekken.

Belastingvoordeel dankzij ANBI-status

Zeehondencentrum Pieterburen is door de Belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat er geen schenkbelasting wordt geheven over je donatie. Hierdoor komt elke euro van jouw gift volledig ten goede aan het ondersteunen van onze missie .

Hoe werkt periodiek schenken?

Het principe van een periodieke schenking is eenvoudig: je kiest zelf een vast bedrag dat je jaarlijks wilt schenken aan het Zeehondencentrum. Dit bedrag doneer je voor een periode van minimaal vijf jaar. Jij hebt de vrijheid om het bedrag te bepalen. En hoe meer je schenkt, hoe groter je belastingvoordeel wordt. In sommige gevallen kan je voordeel oplopen tot wel 50 procent van het geschonken bedrag.

Je kunt de schenkingsovereenkomst hier downloaden. We kunnen dit ook per post naar je opsturen. Neem dan contact op met Annika van der Noord via annika.vandernoord@zeehondencentrum.nl. Dan stuurt zij de formulieren zo snel mogelijk naar je op en kun jij de informatie op een voor jouw fijne manier invullen.

Nadat jij en het Zeehondencentrum de schenkingsovereenkomst hebben ondertekend, gaat je schenking in. Je kunt kiezen om de schenking zelf over te maken of dit met een automatische incasso te laten afschrijven. Vul hier de betalingsvolmacht in als je dit wilt doen. 

 • S. van Beek, Groningen

  “Ik laat na aan Zeehondencentrum Pieterburen omdat ik geraakt ben door de passie en inzet van de mensen die er werken. Belangrijk vind ik dat Pieterburen, naast professionele opvang van zeehonden, ook aandacht besteed aan voorlichting en onderzoek. Dit maakt het voor mij compleet. De zeehonden en de Wadden hebben mijn hart gestolen en ik draag graag bij aan een gezonde toekomst voor dier en zee.” 

  Steun onze missie op een speciale manier

  Wil je Zeehondencentrum Pieterburen op een structurele en fiscaal voordelige manier ondersteunen? Overweeg dan om een periodieke schenking te doen. Hiermee kun je meer bijdragen zonder dat het je extra geld kost, terwijl je tegelijkertijd profiteert van belastingvoordelen. Een periodieke schenking is een krachtige manier om ons werk te steunen en bij te dragen aan de gezondheid van de zeehonden en hun leefomgeving: UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee.

  Contact

  Heb je vragen of opmerkingen over periodiek schenken? Of wil je periodiek schenken aan Zeehondencentrum Pieterburen. Neem dan contact op met onze collega Annika van der Noord. Zij helpt je graag verder.

  Email: annika.vandernoord@zeehondencentrum.nl 
  Telefoon: 0595 – 526 526 (bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur)