Zeehondenverzorger voor één dag

Ons werk is ontzettend bijzonder. Geen dag in het Zeehondencentrum is hetzelfde. Wil jij ervaren hoe het is om een zeehondenverzorger te zijn? Reserveer dan een zeehondenverzorger voor één dag en doe met ons mee!

Help mee zeehonden verzorgen

Reserveren

Dit arrangement kunnen we alleen op afspraak aanbieden. We plannen namelijk speciaal voor jou een extra zeehondenverzorger in om je gedurende de dag te begeleiden. “Omdat er grote interesse is voor de arrangement en er veel tijd zit in het plannen van zo’n dag hebben wij een wachtlijst. Mochten er vragen zijn mag je ons altijd een mail sturen op reserveringen@zeehondencentrum.nl. Onderaan deze pagina kun je je aanmelden voor de wachtlijst.”

Geen knuffeldieren

De dieren bij ons in de opvang zijn ziek of gewond, maar wilde dieren. Daarom werken we met strenge protocollen. Dat betekent dat de zeehonden niet geknuffeld of geaaid mogen worden.

Ook bijten zeehonden hard; de zeehond is het grootste roofdier van Nederland. Een zeehondenbeet is bovendien gevaarlijk vanwege de bacteriën die ze in hun bek bij zich dragen. Daarom gelden er strenge veiligheidseisen en richtlijnen voor het werken met de dieren en is er aan dit arrangement een minimumleeftijd verbonden van 12 jaar.

Wat ga je doen?

Start van de dag

Als zeehondenverzorger start jouw dag vroeg. Om 7:00 uur verzamel je met z’n allen om de dag door te nemen, bijzonderheden van gisteren te bespreken en te checken bij welke verblijven je gaat helpen. En dan is het tijd om je om te kleden in scrubs en de handen uit de mouwen te steken!

De voedingen

Je helpt met de voedingen op 3 momenten*:

07:00
11:00
14:00

De voeding van 07:00 uur is het meest uitgebreid. Dan moeten de verblijven namelijk ook goed worden schoongemaakt. En ook zeehondenpups kunnen er een grote bende van maken!

*De tijden zijn een indicatie. Wanneer je werkt met dieren kunnen er altijd onverwachte dingen gebeuren waardoor tijden kunnen afwijken.

Pauze

Tussen de voedermomenten door is er natuurlijk ook tijd voor pauze. Dan kun je even een kopje koffie of thee drinken en met de andere zeehondenverzorgers bijpraten. Veel medewerkers van het Zeehondencentrum komen uit het buitenland, dus eigenlijk praten we vooral Engels.

Overige werkzaamheden

De overige werkzaamheden verschillen per dag. Soms moeten er dieren verhuisd of gewogen worden. Soms er moet iets gebeuren in onze viskeuken. Ook help je met het klaarzetten van de voeding voor de volgende voedingsmomenten.

Einde dag

Tussen 15:00 en 16:00 is de dag afgelopen. Tijd om even na te zitten met jouw collega-voor-één-dag en jouw certificaat Zeehondenverzorger in ontvangst te nemen! En natuurlijk om nog even te kijken bij de dieren die je vandaag verzorgd hebt.

  • “Het was zó gaaf om een dag mee te lopen in de zeehondenzorg en te leren hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Er komt veel meer bij kijken dan ik van te voren had gedacht, het was heel leerzaam. Het is ontzettend bijzonder om hier even onderdeel van te mogen zijn en bij te dragen dat deze prachtige dieren weer terug kunen keren naar de Waddenzee.”

Het arrangement

Een dagje meewerken als zeehondenverzorger kost €275,- per persoon, dit is inclusief:

– Ontvangst met koffie/thee
– Begeleiding en uitleg
– Werken onder begeleiding van een ervaren zeehondenverzorger
– Gebruik van bedrijfskleding en -schoeisel
– Lunch
– Certificaat Zeehondenverzorger
– Gezellige afsluiting van de dag

Datum bepalen

Een dagje meelopen kan natuurlijk alleen als er ook voldoende zeehonden worden opgevangen die verzorgd moeten worden. Wanneer je een dagje komt meehelpen wordt daarom de datum altijd in overleg gekozen. De datum van jouw voorkeur wordt overlegd met het zorgteam en als het kan, ingeroosterd. Daarna zul je een bevestiging krijgen en verdere informatie.

Maak een afspraak

Lijkt het je leuk om een dagje mee te werken? Stuur een mail naar reserveringen@zeehondencentrum.nl of vul het aanmeldformulier in.

Meld een zeehond. Een zeehond in nood gezien? Bel 0595 526 526 (24 uur per dag bereikbaar). Lees meer.