Onze missie

Wij zijn Zeehondencentrum Pieterburen, een van de oudste en beste opvangcentra voor zeehonden ter wereld. Op onze campus en field station wonen en werken vrijwilligers en onderzoekers uit de hele wereld. Door onze gezamenlijke passie en de multidisciplinaire aanpak vormen we een learning community. We brengen die passie over op het grote publiek en zo maken we hen bewust van onze missie.

Een gezonde zeehond in een gezonde zee

Ons werk

Al jarenlang hebben we passie en zorg voor de zeehond, inclusief zijn leefomgeving. Een schone en gezonde Waddenzee is voor ons dan ook een erg groot goed. Niet voor niets heeft dit uniek stukje natuur het predicaat ‘Werelderfgoed’ en daar moeten we er zuinig mee omgaan; voor nu, voor straks en voor onze kinderen. Hierin hebben we als mens en als sociale onderneming een grote verantwoordelijkheid. De rol van de zeehond is daarbij cruciaal; hij vormt de graadmeter voor een schone zee. Wij meten, monitoren, verzorgen en delen onze kennis. Om de zeehond en zijn leefomgeving gezond te houden én om onze kennis en kunde internationaal aan te bieden. Zodat die ook wereldwijd kan worden ingezet en kan bijdragen aan een betere (zee)wereld.

“Wij geloven in een gezonde zeehond, de graadmeter voor een gezonde zee”

Een gezonde zeehond in een gezonde zee

Hoe we werken

We zijn een kennis- en onderzoeks-instituut; we doen wetenschappelijk onderzoek naar zeehonden en hun leefomgeving. En natuurlijk om de best mogelijke zorg voor hen mogelijk te maken. We zijn een noodhulp/rescue station; we verzorgen en monitoren om het welzijn van de zeehonden in Nederland zoveel mogelijk te waarborgen. We zijn een zeehondencentrum; we delen onze kennis, expertise en ervaring om het belang van gezonde zeehonden in een gezonde zee duidelijk te maken.

Onze waarden

Al jarenlang hebben we passie en zorg voor de zeehond, inclusief zijn leefomgeving. Een schone en gezonde Waddenzee is voor ons dan ook een erg groot goed.

  • Creëer een community-/familie gevoel om samenwerking en beleving te stimuleren.
  • Gebruik autoriteit, kennis en wetenschap als leidraad in beheer en behoud.
  • Wees wendbaar en pragmatisch om acuut hulp te bieden aan zeehonden in nood.
  • Neem passie als uitgangspunt voor een authentiek, eerlijk en persoonlijk verhaal.

Meld een zeehond. Een zeehond in nood gezien? Bel 0595 526 526 (24 uur per dag bereikbaar). Lees meer.