Skip to main content

Bezoek ons

Kijk, leer en doe met ons mee. Wij zijn dagelijks geopend van 10:00 – 17:00.

Grijze zeehond in bad in opvangcentrum

We zijn een zeehondenziekenhuis. We vangen zeehonden op die hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat ze ziek of gewond zijn, of verweesd zijn geraakt. Zeehonden zijn wilde dieren en we willen dan ook dat ze zo snel mogelijk weer terug de zee in kunnen. Daarom staat de gezondheid van het dier bij ons altijd voorop. We houden een zeehond nooit (langer) in opvang zodat er meer dieren te zien zijn voor de bezoeker. Dat betekent dat het aantal zeehonden dat in de opvang verblijft, kan fluctueren en het soms rustig in de opvang is. Wat juist een heel goed teken is dus! Want dan zijn er op dat moment weinig zeehonden in nood die onze hulp nodig hebben.

NIEUWE EXPOSITIE

Vanaf deze zomer is er een nieuwe expositie te zien in Pieterburen: WAD EXOTISCH! Hierin laten we je kennismaken met een exoot: de Japanse oester en nemen we je mee in de bijzondere geschiedenis van dit dier.

De Japanse oester in Pieterburen
Medewerker maakt foto van zeehond in opvang

Kijk mee en ontmoet het team

Elke dag wordt er door een toegewijd team van dierenartsen, zeehondenverzorgers en vrijwilligers vanuit de hele wereld gezorgd voor zeehonden in nood. Tijdens je bezoek maak je kennis met hen en kijk je met hun werk mee. En wist je dat je met een bezoek ons werk steunt?

Dit kun je bij ons doen

Ontdek onze expositie in het bezoekerscentrum en leer alles over zeehonden en hun leefgebied: UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. Doe mee aan allerlei leuke en leerzame activiteiten, zoals een speurtocht of een quiz. Bekijk de zeehonden in 3 fasen van opvang, van binnen waar ze nog intensieve zorg krijgen tot aan het grootste buitenbad. Er is genoeg te doen!

Dierenverzorger voert zeehonden in bad
Grijze zeehond wordt vrijgelaten

Ga met ons mee op pad

Er is veel te doen en te zien in het Zeehondencentrum. Maar ook buiten het centrum bieden we leuke en leerzame activiteiten aan. Ga bijvoorbeeld met ons mee de Waddenzee op. We bieden verschillende tochten aan en je kunt zelfs mee met het vrijlaten van zeehonden. Reserveer jouw plaatsje aan boord voor een onvergetelijke ervaring.

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Dit moet je weten voor je bezoek

Een aantal praktische zaken op een rij. Zoals onze tarieven, openingstijden en huisregels. Handig om te weten!

Twee gewone zeehondenpups begroeten elkaar in bad
Twee kinderen kijken bij televisiescherm tijdens bezoek

Groepsbezoek en kinderfeestjes

Wil je met een groep langskomen? Dat kan! We bieden verschillende opties aan voor groepen van meer dan 15 personen. Bekijk onze opties om te bepalen welk arrangement het beste bij jouw bezoek past. Of vier je verjaardag bij het Zeehondencentrum en word samen met je vriendjes en vriendinnetjes zeehondenwachter voor een dag!