Skip to main content

Doneren

Met jouw bijdrage

 • -

  Kunnen wij zeehondenwachters opleiden en inzetten langs de Nederlandse kust

 • -

  Help je voorkomen dat zeehonden in het wild in de problemen komen

 • -

  Steun je de zeehonden in opvang, zodat ze de specialistische zorg krijgen die ze nodig hebben om te herstellen. En weer terug te keren naar de Waddenzee

 • -

  Steun je het onderzoek dat we doen naar de zeehond en de Waddenzee

Seal, Sea, Science.

Het is onze overtuiging dat gezonde zeehonden en een gezonde zee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In ons centrum bestuderen onderzoekers wat we van dit principe kunnen leren. Voor de zeehond, voor onze zee én voor onze eigen gezondheid. Met een bezoek of donatie ondersteun je ons werk. Elke bijdrage telt. Doe je mee?

Beste zorg voor zeehonden

Toen we in 1971 van start gingen, was de zeehond bijna uitgestorven in Nederland. Inmiddels staat de zeehond niet meer op de rode lijst van bedreigde zoogdieren. In vrijheid en op hun plek in de Waddenzee: zo zien we zeehonden het liefst. Dit succes danken we grotendeels aan de onvermoeibare bijdrage van professionals, vrijwilligers en donateurs. Helaas zullen er altijd zeehonden zijn die hulp nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze in zwerfafval verstrikt zijn geraakt. Als het moet, worden de dieren naar ons centrum gebracht. Hier staan dierenartsen, verzorgers en vrijwilligers voor ze klaar. Ons toegewijde team steekt elke dag opnieuw de handen uit de mouwen.

Een gezonde zeehond in een gezonde zee word donateur
 • “Ik steun het Zeehondencentrum omdat ik als donateur kan zien wat er met mijn donatie gebeurd en ik zo goed betrokken ben bij de ontwikkelingen.”

 • “Het leukste aan het centrum vind ik dat het al zoveel jaren wordt gesteund door vrijwilligers en donateurs.” 

 • “Het behoud van de Waddenzee en zeehonden is belangrijk. Het een kan niet zonder het andere: gezonde leefomgeving, gezonde zeehonden. Dit vergt onderzoek (en dat kost geld) vandaar de steun.”

  Help ons als donateur

  Wij ontvangen geen subsidies. We zijn daarom geheel afhankelijk van donaties, entreegelden en nalatenschappen. Dankzij jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen. Help je mee?

  Zeehond verstrikt in plastic