Word Donateur

Met jouw bijdrage

 • -

  Kunnen wij zeehondenwachters opleiden en inzetten langs de Nederlandse kust

 • -

  Help je voorkomen dat zeehonden in het wild in de problemen komen

 • -

  Steun je de zeehonden in opvang, zodat ze de specialistische zorg krijgen die ze nodig hebben om te herstellen. En weer terug te keren naar de Waddenzee

 • -

  Steun je het onderzoek dat we doen naar de zeehond en de Waddenzee

Steun onze missie

Een gezonde zeehond in een gezonde zee. Dat is waar wij elke dag keihard aan werken. Al meer dan 50 jaar zetten wij ons in voor het opvangen van zeehonden in nood. We bieden de zeehond de beste zorg dankzij onze gespecialiseerde dierenartsen, ervaren zeehondenverzorgers en toegewijde vrijwilligers vanuit de hele wereld.

Voorkomen is beter dan genezen

En terwijl we dat doen kijken we verder dan het individuele dier. We hebben oog voor het leefgebied van de zeehond, het UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. Met zeehondenwachters als onze oren, ogen én stem langs de Nederlandse kust, streven we in alles wat we doen naar het voorkomen dat zeehonden in de problemen komen.

Help jij mee voor een gezonde zeehond, in een gezonde zee?  

Een gezonde zeehond in een gezonde zee word donateur
 • “Ik steun het Zeehondencentrum omdat ik als donateur kan zien wat er met mijn donatie gebeurd en ik zo goed betrokken ben bij de ontwikkelingen.”

 • “Het leukste aan het centrum vind ik dat het al zoveel jaren wordt gesteund door vrijwilligers en donateurs.” 

 • “Het behoud van de Waddenzee en zeehonden is belangrijk. Het een kan niet zonder het andere: gezonde leefomgeving, gezonde zeehonden. Dit vergt onderzoek (en dat kost geld) vandaar de steun.”

Help ons als donateur

Wij ontvangen geen subsidies. We zijn daarom geheel afhankelijk van donaties, entreegelden en nalatenschappen. Dankzij jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen. Help je mee?

Zeehond verstrikt in plastic

Meld een zeehond. Een zeehond in nood gezien? Bel 0595 526 526 (24 uur per dag bereikbaar). Lees meer.