Skip to main content

Zeehondenziekenhuis

Wij zijn hét zeehondenziekenhuis van Europa. Wil jij weten hoe wij te werk gaan? Ontdek het op deze pagina. 

zeehond krijgt medicatie

Een dag in de zorg

Het schema van de zeehondenzorg start om 07.00 uur ’s ochtends en eindigt het om 23.00 uur ’s avonds. Maar geen dag is hetzelfde. Onze zeehondenverzorgers en vrijwilligers werken elke dag keihard om de beste zorg te bieden aan de zeehonden in de opvang. De zeehonden moeten gevoerd worden, hun medicijnen krijgen, medisch gecontroleerd worden en de baden moeten worden schoongemaakt. En wij nodigen jou uit om ons werk van dichtbij mee te maken.

Hoe wij werken

Onze protocollen

Hoe gaan we te werk

Inrichting zeehondenziekenhuis

Hoe is de indeling van onze ruimtes

Voeding en medicijnen

Wat geven wij de zeehonden

verschillende soorten patienten in het zeehondenziekenhuis

Verschillende soorten patiënten

Voordat de zeehond bij ons aankomt, heeft de dierenarts vaak al een idee van de soort patiënt waar we mee te maken hebben. Dit is mogelijk door het overleg dat ze al heeft gehad met de zeehondenwachter die het dier heeft opgehaald.

Gedurende het jaar krijgen we verschillende soorten patiënten. Hoewel de gevallen altijd individueel behandeld worden, kunnen we bijna alle patiënten in een van deze categorieën plaatsen.

Bijzondere gevallen

In Nederland leven twee soorten zeehonden: de gewone zeehond en de grijze zeehond. Wij hebben in ons 50-jarig bestaan 9 verschillende soorten zeehonden opgevangen. Maar dat zijn niet de enige bijzondere patiënten die we krijgen. Denk maar aan een albino zeehond, een blinde zeehond of een zeehond die verstrikt is geraakt. Ontdek wat voor bijzondere gevallen wij hebben opgevangen.

close up foto van zeehond vittoria

Kom op bezoek

Koop hier je tickets voor je bezoek

Wetenschapper-Margarita-Mendez-Arostegui

Ontdek hoe jij een dag kan helpen in de zorg

Vis voorbereiden voor de zeehonden