Skip to main content

Word vrijwilliger

Zonder de inzet van enthousiaste vrijwilligers zouden wij ons werk niet kunnen doen. Wil jij onderdeel zijn van ons gepassioneerde team en samen aan de slag gaan? Talloze vrijwilligers gingen je voor en vele verlieten onze campus met herinneringen en vrienden voor het leven. We kunnen niet wachten om jou ook te ontmoeten!

Vrijwilligers helpen in de zeehondenzorg

Vrijwilliger in de zeehondenzorg

Werken in de zeehondenzorg is een unieke kans om met wilde dieren te werken. Het is niet nodig om een specifieke opleiding of eerdere ervaring met dieren te hebben. Al helpt het natuurlijk wel mee. Onze vereisten zijn dat je minimaal 18 jaar oud bent en 8 tot maximaal 24 weken beschikbaar bent. Daarnaast is Engels onze voertaal, dus dat moet je spreken en begrijpen. Wat vooral belangrijk is, is dat je enthousiast bent en zin hebt om bij ons te komen helpen.

Extra vrijwilligersplekken

Zeehondencentrum Pieterburen is veel meer dan een zeehondenziekenhuis. We zijn ook een lerende gemeenschap. Wij delen heel graag onze kennis, met mensen over de hele wereld. En onze kennis reikt veel verder dan het verzorgen van individuele zeehonden. Daarom hebben we verschillende vrijwilligersposities. Denk bijvoorbeeld aan ons bezoekerscentrum, de marketingafdeling of de contentafdeling. Vaak wordt dit gecombineerd met het werken in de zeehondenzorg. Kijk hieronder voor de mogelijkheden.

 • Vrijwilliger zeehondenzorg

  Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers voor onze afdeling zeehondenzorg. We willen graag werken met mensen die onze ervaren zeehondenverzorgers willen assisteren bij de dagelijkse verzorging en revalidatie van de zieke en gewonde zeehonden.  Ben jij klaar voor deze geweldige ervaring?

 • Vrijwilliger bezoekerscentrum

  Ons bezoekerscentrum is waar we mensen enthousiasmeren en leren over ons werk. Vrijwilligers kunnen ook helpen in het bezoekerscentrum team. Als visitekaartje van het centrum leer je veel over de zeehonden. En praat je met mensen die geïnteresseerd zijn in ons werk. Door bezoekers te leren over ons werk, leer je zelf des te meer.

 • Vrijwilliger marketing

  Ons marketingteam is constant bezig om onze missie op een creatieve manier bij ons publiek over te brengen, hen te betrekken bij ons werk en hen te inspireren om onze missie te steunen. Ben je benieuwd hoe zoiets in zijn werk gaat?

 • Vrijwilliger content

  Onze programmering en content afdeling gaat over onze educatie. We houden onze informatie natuurlijk up-to-date en dat betekent iedere dag kritisch naar onze boodschap kijken. Zo krijgen onze bezoekers altijd de juiste informatie.  Lijkt dit je wat?

  Goed om te weten

  Ben je geïnteresseerd in vrijwilliger worden bij Zeehondencentrum Pieterburen in provincie Groningen? Wacht niet langer en verstuur je aanmelding via het formulier hieronder. We raden je aan om eerst de inhoudelijke informatie voor vrijwilligers door te nemen. Hierin staat alle belangrijke info die je van tevoren moet weten. Heb je nog een andere vraag of opmerking? Dan kun je contact opnemen met de vrijwilligerscoördinator Vicky via victoria.stoneman@zeehondencentrum.nl.